UDRUGA PULS 40

4. PROSINCA 2008. 13:21h

Prvi besplatni tečaj informatike za Zagrepčane

Foto

Zagreb
0

Tekst

Tečajevi Plus 40, koje je podržala i Gradska skupština, organizirat će se prema gradskim četvrtima za njihove stanovnike.

Povodom početka održavanja prvog besplatnog tečaja osnovnih informatičkih znanja namijenjenim Zagrepčanima srednje i starije dobi, Udruga Plus 40 u petak će, 5. prosinca ove godine obavijestiti gdje će se i kada održavati tečajevi.

Naime, tečajevi Plus 40 namijenjeni su Zagrepčanima srednje i starije dobi koji do sada nisu imali prilike naučiti koristiti se računalom. Nova znanja koja će usvajati na tečajevima omogućit će im aktivno sudjelovanje u kvaliteti života koju donosi informatizacija, olakšati im svakodnevicu, pojednostaviti komuniciranje na daljinu i, nadamo se, potaknuti nove životne interese.

Tečajevi Plus 40 organizirat će se prema gradskim četvrtima za njihove stanovnike. Prepoznavši projekt Plus 40 kao značajan doprinos naporima Hrvatske na putu priključivanja europskim trendovima i postignućima na području e-edukacije građana svih dobi, projekt je pokroviteljstvom podržala Gradska skupština Grada Zagreba.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!