6. RUJNA 2013. 17:12h

PRIMANJE GRAĐANA Svakog petka predsjednik Skupštine sluša vaše probleme

Foto

Zagreb
0

Tekst

Svakog petka, u terminu od 14 do 17 sati, svi građani i predstavnici udruga građana svoje probleme, primjedbe i ideje mogu izložiti predsjedniku Gradske skupštine Darinku Kosoru u njegovom kabinetu u Ćirilometodskoj ulici. Inicijativa je krenula 5. srpnja, a građani su je prihvatili s oduševljenjem.

-Odaziv je odličan, imamo sljedećih par termina već rezervirano –kazao nam je predsjednik Skupštine dok su se građani izmjenjivali za njegovim stolom.

-Glavni cilj je bio da bilo tko, tko živi u Zagrebu, a ima nekakav problem može doći do predsjednika Skupštine. Znači da ova vrata nisu zatvorena, da ova zgrada nije zatvorena. Nema  smisla ako građani ne mogu doći i postaviti bilo koje pitanje.

Kosor je svjestan da neće moći riješiti svaki problem, no može ubrzati rješavanje nekih od njih ili pomoći građanima da lakše stupe u kontakt s nadležnim osobama i instituacijama koje im mogu pomoći.

-Mi ne možemo riješiti sve probleme, bili bi supermani da možemo, ali ako neke stvari možemo ubrzati između građana i gradskih ureda ili gradskih tvrtki, ako možemo poslati neku inicijativu na razinu gradske uprave ili gradske četvrti onda tu možemo doprinijeti.To nije velika korist za grad Zagreb, ali je velika za građane koji imaju svoj problem.

Predsjednik Skupštine otvoren za komunikaciju s građanima smatra kako se i ranije trebalo krenuti s ovakvim projektom.

-Ne razumijem zašto i prije ova vrata nisu bila otvorena, bilo je nekih pokušaja, ali nisu uspjeli. Ovo je jedan novi pristup.Mi se građana ne bojimo, od građana smo izabrani i naša dužnost je da ih primimo –kazao je Darinko Kosor.

Problema je mnogo, od nezaposlenosti, imovinsko-pravnih i komunalnih pa do različitih ideja koje bi omogućile kvalitetniji i jednostavniji život u gradu.  Tako su danas predstavnici građana Male Mlake došli pred predsjednika kako bi ga uputili na problem koji imaju s vodozaštitnim područjem, dok je jedna stanovnica Gornje Kustošije u ime vlasnika zemljišta na tom području došla zatražiti njegovu prenamjenu iz sportsko- rekreacijske u građevinsku zonu. 

Stanovnica Dugava i majka malog djeteta predložila je predsjedniku Skupštine izgradnju parka za pse u tom naselju po uzoru na onaj iz naselja Utrine. Smatra kako bi se time riješio problem naselja u kojem živi velik broj mladih obitelji, od kojih mnoge imaju malu djecu, a zbog  stanovnika koji šeću svoje kućne ljubimce po parkovima, nemaju gdje izvesti djecu u igru.

Zoran Bičanić, predsjednik Hrvatske udruge za infracrvenu termografiju, želio je pak upozoriti na postojeće zakonske regulative europskog i domaćeg zakonodavstva po pitanju energetske učinkovitosti te predložiti osnivanje posebnog tima koje će ubuduće građanima pomoći u štednji energije, ali i novca.

Idućeg petka, Darinko Kosor ponovo će primati građane, a ukoliko želite iznijeti svoje probleme, možete se prijaviti za termin na broj telefona 6101 901 i to svakim radnim danom od 8.30 do 16.00 sati.

Nakon što dogovorite termin sastanka, potrebno je samo doći u Ulicu svetog Ćirila i Metoda 5/1 i iznijeti svoj problem, prijedlog ili komentar.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!