10. TRAVNJA 2012. 08:35h

Presušilo Malo jezero na Bundeku

Foto

Zagreb
0

Tekst

Malo jezero na Bundeku, koje je ostavljeno kao prirodno stanište brojnih biljnih i životinjskih vrsta je presušilo. Mnogo više vode nema ni u Velikom jezeru, ali još uvijek nije blizu isušivanja. Predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb Istok Mijo Markulin kazao je da vodostaj jezera ovisi o rijeci Savi, koji je trenutno izuzetno nizak, te da se ne sjeća da su se jezera ikada ranije tako isušila.

- Koliko sam upoznat ne postoje nikakve pumpe da se jezero umjetno napuni vodom pa se nadamo većoj kiši i rastu Save, a time i jezera - kazao je Markulin.

Dodao je i da ipak ne bi trebalo doći do nikakvih većih ekoloških problema po biljnu i životinjsku vegetaciju na Bundeku.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!