POČELA LJETNA SEZONA

30. SVIBNJA 2009. 11:48h

Za vrijeme vikenda besplatno kupanje na bazenima

Bazen `Mladost`

Foto

Zagreb
0

Tekst

Jarun i Bundek imaju suglasnost nadležnih tijela za otvaranje sezone, što znači da ispunjavaju sve uvjete potrebne za otvorena kupališta.

Besplatnim kupanjem za sve Zagrepčane na bazenima ŠRC Šalata i SP Mladost u subotu je započela ljetna kupališna sezona. Besplatno kupanje u subotu i nedjelju od 11 do 19 sati dar je građanima povodom Dana grada Zagreba.

Od ponedjeljka, javlja podružnica Zagrebačkog holdinga, Upravljanje športskim objektima, radno vrijeme otvorenih bazena na Šalati bit će od 13.30 do 17.30 radnim danom, te od 11 do 19 sati vikendom i blagdanom. Sezona kupanja na bazenima ŠRC Šalata traje od početka lipnja do početka rujna. Korisnicima su na raspolaganju veliki olimpijski bazen sa skakaonicom, mali bazen dubok 1,20 metara i veliko praćakalište za bebe. Temperatura je vode u bazenima od 26 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Cjenik karata

Od 1. lipnja na ŠRC Šalata počet će i upisi u škole plivanja za djecu i odrasle, kao i tečajevi usavršavanja plivanja. Od ponedjeljka do petka ulaznice za djecu do 12 godina i umirovljenike stoje 15 kuna, a za odrasle 20 kuna. Cijena obiteljske karte iznosi 40 kuna. Vikendom i blagdanom za djecu do 12 godina karte koštaju 20 kuna, isto tako i za umirovljenike, a za odrasle 30 kuna. Obiteljska karta stoji 60 kuna. Za mjesečnu kartu za odrasle treba izdvojiti 300 kuna, a za djecu 250 kuna.

Ivana Magdić-.--.-Na bazenu `Mladosti`
Na bazenu `Mladosti`
Photo Ivana Magdić  
Ljetna sezona u SP Mladost traje od kraja svibnja do početka rujna. Korisnicima su na raspolaganju olimpijski bazen dimenzija 50 x 25 metara i dubine 2,20 metara, te mali bazen dimenzija 8 x 25 metara i dubine 0,80 - 1,40 metara. Temperatura je vode u bazenima od 26 do 28 Celzijevih stupnjeva. Bazeni su otvoreni od 12 do 18 sati radnim danom, te od deset do 19 sati vikendom i blagdanom.

Karte za SP Mladost od ponedjeljka do petka za djecu od tri do 12 godina i umirovljenike te invalide stoje 20 kuna, a za odrasle 25 kuna. Obiteljska karta košta 70 kuna. Vikendom i blagdanom cijena karte za djecu iznosi 25 kuna, isto tako i za umirovljenike, dok su pet kuna skuplje ulaznice za odrasle. Obiteljska ulaznica za jedan dan iznosi 100 kuna, a za dva dana 170 kuna. Mjesečna karta za odrasle stoji 350 kuna, a za djecu i umirovljenike 300 kuna.   

Ljetna sezona na bazenima Utrine i Zimsko plivalište Mladost započela je otvaranjem sunčališta prošloga vikenda.

Na kupače paze 82 spasioca

Kupališta Jarun i Bundek imaju suglasnost nadležnih tijela za otvaranje sezone kupanja, što znači da ispunjavaju sve uvjete potrebne za otvorena kupališta (organizirana spasilačka i liječnička služba, Ugovor o kontroli zdravstvene ispravnosti vode na jezerima, potreban broj kabina za presvlačenje, sanitarni čvorovi).

Goran Rusmir-.--.-
Photo Goran Rusmir  
Podružnica Upravljanje športskim objektima javlja kako posebnu pažnju posvećuje sigurnosti kupača na bazenima i kupalištima. U tu je svrhu sklopljen Ugovor s Domom zdravlja Zagreb-zapad za dežurstva liječnika na jezerima i bazenima, i to: cjelogodišnje dežurstvo na bazenima Mladost i Utrine, tijekom ljetne sezone kupanja na bazenu Šalata, jedna liječnička ekipa na jezeru Bundek, te dvije na Jarunu (jedna na Velikom i jedna na Malom jezeru), koje počinju s radom 4. lipnja 2009. godine.

Spasilačka služba na bazenima i jezerima angažirana je tijekom cijele godine, a za vrijeme trajanja ljetne sezone angažira se dodatan broj spasilaca. Za organizaciju rada i određivanje broja potrebnih spasilaca koristi se prijedlog studije Procjene rizika na plažama koju izrađuje Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja HCK, dosadašnje iskustvo i stručna procjena. Sukladno tome, broj spasilaca koji svakodnevno rade na plažama jezera Jarun i Bundek te na bazenima tijekom kupališne sezone jest 82 spasioca, a svi posjeduju Uvjerenje o osposobljenosti, izdano od strane Hrvatskog Crvenog križa.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!