25. OUJKA 2012. 11:34h

Potraga za ubojicom Davora Golubića i dalje traje

Foto

Zagreb
0

Tekst

Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljeljem koji je sinoć oko 19.25 sati u Savskoj s nekoliko hitaca iz vatrenog oružja Davora Golubića (38). 

U trenutku ubojstva žrtva se nalazila na parkiralištu u automobilu marke Renault Clio bijele boje splitskih registracija, u vlasništvu jedne tvrtke. 

Koliko je za sad poznato, Davor Golubić nije bio kažnjeno evidentiran, a njegovo mrtvo tijelo prevezeno je na zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje će biti biti obavljena obdukcija. Počinitelj se s mjesta događaja udaljio pješice, a prema nekim tvrdnjama očevidaca pobjegao je Veslačkom ulicom.

Davor G. ubijen je u subotu navečer oko 19.25 sati u Savskoj kod kućnog broja 164. Prema neslužbenim informacijama, dok je sjedio autu nepoznati počinitelj u njega je ispalio, prema tvrdnjama svjedoka, najmanje tri hica.Počinitelj se s mjesta događaja udaljio pješice te je pobjegao Veslačkom ulicom.

Ubijeni muškarac vlasnik je kafića Princ Student i još jednog lokala točno preko puta parkirališta na kojem se i dogodilo ubojstvo.

Susjedi su sinoć prepričavali kako je prva reagirala majka ubijenog, koja inače stanuje u stanu do kafića, te je istrčala na ulicu kada je začula pucnjavu. Žena je počela zapomagati i dozivati upomoć, a ubrzo su joj priskočili ljudi koji su se zatekli na mjestu događaja.

U Savsku je ubrzo stigla policija i hitna pomoć te su nesretnu ženu pokušavali umiriti. Policija je sinoć duže vrijeme obavljala očevid, a nije bilo informacija jesu li možda uspjeli pronaći počinitelja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!