OBOŽAVATELJI U PLAČU

28. LIPNJA 2009. 20:50h

Posljednji pozdrav Michaelu Jacksonu iz Zagreba

Foto

Zagreb
0

Tekst

Na glavnom zagrebačkom trgu u petak su se od kralja popa oprostili i obožavatelji iz Hrvatske. Ostavili su mu ružu i zapalili svijeću.

Vijest o smrti kralja popa Michaela Jacksona šokirala je cijeli svijet, pa tako i Hrvatsku. Dijeleći tugu s tisućama obožavatelja, u petak je na glavnom zagrebačkom trgu na jednom od zidića svjetiljki Jacksonu ostavljena crvena ruža i poruka ''Michael Croatia loves'', te je uz njegovu fotografiju zapaljena svijeća.

Legendarni pjevač preminuo je u poslijepodnevnim satima četvrtka u bolnici u Los Angelesu, gdje je onesviješten prevezen nakon što je u svojem domu pretrpio srčani udar. Iako su ga liječnici više od sat vremena pokušali reanimirati, spasa nije bilo, te je kralj popa zauvijek napustio svijet u kojem je uživao slavu neviđenu od vremena Elvisa Presleyja.

M. Jackson - zvijezda koja je htjela ostati dječak

FOTO: Michael Jackson umro od zatajenja srca

O okolnostima njegove prerane smrti još uvijek se ne znaju svi podaci, ali najvjerojatnije je riječ o koktelu lijekova koje je Jacko uzimao na recepte. Točan uzrok njegove smrti znat će se tek za četiri do šest tjedana, budući da prvi nalaz obdukcije nije dao konkretan odgovor.

Otkriveno je kako Jacko kolabirao zbog predoziranja prije šest godina, a do kojeg je došlo zbog silnih optužbi na račun pedofilije, ali i stresa kojemu je bio izložen. Njegova se obitelj tada bojala za život pjevača, no ti su detalji izašli na svijelo dana tek nakon što je kralj popa preminuo.
Prema riječima izvora bliskih pjevaču, posljednjih dana Michael je bio veoma potresen te je imao iracionalne strahove kojih se nije uspijevao riješiti ni pomoću lijekova. Svojim je zaposlenicima ispričao da ga je rak ubijao zato što ga je Bog na taj način odlučio kazniti.

Michael Jackson već je u djetinjoj dobi postao zvijezda. Karijeru je započeo kao petogodišnjak, kao vodeći pjevač skupine Jackson Five, osnovane 1964. godine. Prodao je više od 750 milijuna albuma i dobio čak 13 Grammyja. Nakon što je 2005. godine optužen za zlostavljanje djece, rijetko se pojavljivao u javnosti, a posljednjih je godina vodio žestoku borbu s brojnim dugovima.

Svoju posljednju turneju trebao je početi 9. srpnja. ''This is it'', posljednje su riječi kojima se Jacko obratio vjernim obožavateljima, a tako se trebala zvati i njegova posljednja turneja.

Michaelova obitelj traži novu obdukciju

Michael: Ako ne odem na turneju, ubit će me

Biografija Michaela Jacksona 1958.-2009.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!