NOVI UDAR NA DŽEPOVE GRAĐANA

26. PROSINCA 2006. 09:43h

Poskupljuje parkiranje, ukopi i čistoća

Tekst

Sat parkiranja u prvoj zoni koštat će 16 kuna, u drugoj 8 kuna, a u trećoj četiri kune. Odvoz otpada Zagrepčani će plaćati 13 posto više.

Od Nove godine računi za odvoz komunalnog otpada za kućanstva bit će viši za 13 posto, parkiranja za 40 posto, dok će cijene ukopa i održavanja groblja porasti za 12 posto, odlučilo je  Gradsko poglavarstvo u srijedu. Osim toga, cijene najma štandova na gradskim tržnicama za kumice povećala se današnjom odlukom za 15 posto, što će sigurno povećati cijene voća i povrća. 

Sat parkiranja automobila u prvoj zoni koštat će 16 kuna, u drugoj 8 kuna, dok će u trećoj zoni sat vremena parkiranja iznositi 4 kune. Kazne za pogrešno parkiranje po novome iznose 250 kuna, umjesto dosadašnjih 200 kuna.

 - Prometni čepovi i nedostatak parkirnih mjesta u gradu nisu se smanjili unatoč tome što smo već prošle godine povećali cijene parkiranja. Građani se moraju više koristiti javnim prijevozom - rekao je pročelnik Gradskog ureda za promet, Davor Jelavić pravdajući novu odluku.   

 Gradonačelnik Bandić  na konferenciji za novinare isprva nije želio komentirati poskupljenja, no za njih je indirektno optužio Hrvatsku Vladu.

 - Ovo Poglavarstvo ponekad donosi odluke kojima građani aplaudiraju, no moramo donijeti i one koje građani ne odobravaju. Moramo preživjeti 2007. godinu, jer u utakmicu ulazimo s 10 posto manjim proračunom - rekao je Bandić.

Predsjednik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić rekao je kako se cijene usluga Gradskih groblja, Tržnica i Čistoće nisu mijenjale godinama, pa je ovo poskupljenje potpuno opravdano. No, Bandić je najavio kako sljedeće godine više neće biti poskupljenja komunalnih usluga.

 - Koliko je meni poznato predsjednik uprave Holdinga izjavio je jučer na televiziji kako se u 2007. godini više neće mijenjati cijene komunalija. Rekao je to dva puta i valjda zna što govori - kazao je  Bandić.   

Hrvoje Dorešić
  

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!