8. LIPNJA 2012. 14:41h

Počinje`Pride tjedan` - ususret Zagreb Prideu 2012

11. Pride u Zagrebu

Foto

Zagreb
0

Tekst

Danas počinje "Pride tjedan", koji se održava u Zagrebu ususret 11. Povorci ponosa Zagreb Pride 2012 - "Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san.", čija tema jesu LGBT obitelji.


"Pride tjedan" počinje "Izložbom raskinutih queer veza", večeras u 20:00h  u prostorima AKC Medika, u Galeriji Jogurt.


Kao i proteklih godina u danima prije same Povorke ponosa održat će se "Pride tjedan" - niz političkih, aktivističkih, kulturnih i zabavnih događaja. 


Program ukratko: akademska predavanja o queeru, spolu, rodu, LGBT pokretu; filmske projekcije domaćih (Prvi Split Pride i Nije ti život pjesma Havaja) i stranih LGBT autora/ica (Weekend i  Jamie and Jessie are Not Together); petonoćni besplatni klupski program; peto izdanje Mama u MAMI; uvijek kreativne radionice transparenata; flashmob akcije; te prava rodno-revolucionarna poslastica - četvrtak pred Povorku ponosa preimenovan je u "Trans dan"!
Ovom prilikom vas podsjećamo i da će se sam Pride dan - Povorka ponosa Zagreb Pride 2012. održati 16.6. s početkom u 14 sati na Trgu žrtava fašizma. Tema ovogodišnje Povorke jesu LGBTIQ obitelji, a slogan je "Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san". Pride dan počinje okupljanjem na Trgu žrtava fašizma u 14 sati, kulminira šetnjom kroz centar Zagreba, klimaks doživljava govorima na Zrinjevcu, opuštanje slijedi uz koncert grupe Mangoove, a sve završava mega Pride Partycipacijom na 3 floora u AKC Medika.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!