14. LIPNJA 2013. 17:45h

Picasso ugostio sto tisućitu posjetiteljicu - osvojila put u Pariz

picasso

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zagrebačka Galerija Klovićevi dvori danas je na izložbu 'Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz' ugostila svog sto tisućitog posjetitelja, ili bolje reći posjetiteljicu, javljaju iz Klovićevih.

Naime, gospođa Slavica Radić iz Splita danas je sasvim ležerno ušetala u zagrebačku Galeriju Klovićevi dvori s namjerom da, u pauzi između dva sastanka, razgleda izložbu i iako je pri ulasku primijetila fotografe, televizijske kamere, osoblje Galerije Klovićevi dvori i predstavnike partnera - Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Croatia osiguranja, Splitske banke i Air Francea, mirno je kupila ulaznicu na čemu joj je, na njezino vidljivo iznenađenje, kolega čestitao: 'Gospođo, vi ste naša sto tisućita posjetiteljica - čestitam Vam od srca!', nakon čega je uslijedio veliki pljesak.

'Kako ste me razveselili, ovo mi nije iznenađenje dana, ovo je nešto puno, puno više. Sada će svi moji u Splitu vidjeti da sam bila na 'Picassu' - našalila se gospođa Radić.

Partneri izložbe, Air France, sretnoj dobitnici uručili su povratnu zrakoplovnu kartu za Pariz, a osoblje Galerije Klovićevi dvori prigodni poklon paket. Nakon zdravice pjenušcem, ravnateljica Galerije dopratila je gospođu Radić do izložbe gdje joj je bilo osigurano i stručno vodstvo.Novinar-.--.-picasso'Prvo sam bila šokirana, a tek onda iznenađena! Izložba je zaista prekrasna, bez obzira volite li Picassa ili ne. Gospođica Ana Bešlić koja me vodila kroz izložbu zaista me je lijepo provela kroz izložbu. Malo sam starija, pa pamtim i vrijeme dok je Picasso bio živ! - vedro je izjavila sretna gošća - 'Hvala svima, Galeriji i sponzorima, svima.'


Povodom sto tisućitog posjetitelja izložbe, Ministrica kulture RH, dr. sc. Andrea Zlatar Violić izjavila je: „Izložba „Remek – djela zbirke Nacionalnog muzeja Picasso u Parizu“, a koja govori o svim najvažnijim etapama stvaralaštva velikog umjetnika, od adolescentske dobi do zrelih godina, uz bogat izbor arhivske građe Nacionalnog muzeja Picasso, rezultat je dugogodišnje suradnje dviju ravnateljica – Anne Baldassari, ravnateljice Muzeja Picasso u Parizu i Marine Viculin, ravnateljice Galerije Klovićevih dvora, te svih onih koji su prepoznali važnost i podržali realizaciju ovog kulturnog događaja.

Osim što pokazala da je spremna i za najzahtjevnije izložbene projekte, Galerija Klovićevi dvori potvrdila je i poziciju regionalnog kulturnog središta. Interes za ovu izložbu, a osobito brojka od 100 tisuća posjetitelja mjesec dana prije zatvaranja izložbe, pokazuju i kolika je potreba publike za vrijednim i kvalitetnim kulturnim zbivanjima", izjavila je.


'Jako smo zadovoljni, 24 dana pred zatvaranje izlože došli smo do brojke od 100 tisuća posjetitelja i od prodaje ulaznica zaradili predviđenih 4 milijuna kuna. Publika je odlično reagirala na izložbu i drago nam je što smo dokazali kako je moguće realizirati ovako skup i zahtjevan projekt.' - izjavila je ravnateljica Galerije Klovićevi dvori Marina Viculin.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!