18. SVIBNJA 2012. 15:55h

Petak na Subversive Festivalu i sutrašnje zatvaranje

subversive festival

Foto

Zagreb
0

Tekst

Današnji program Subversive festivala počinje u 18 sati promocijom knjige Howarda Zinna 'Narodna povijest SAD-a'.

Potom u 19 sati Christian Marazzi, ravnatelj socioekonomskih istraživanja na sveučilištu Scuola Universitaria della Svizzera Italiana, govorit će o historijskoj krizi kapitalizma. Odmah iza njegovog predavanja, u 21 sat, slijedi predavanje Gayatri Spivak, indijske književne kritičarke, feministice, teoretičarke, prevoditeljica i sveučilišne profesorice na Sveučilištu u Columbiji - najpoznatije po studiji 'Mogu li potlačeni govoriti?'. Na Subversive Festivalu predavat će na temu „Budućnosti, prošlosti, jezici, Balkan.“

Sutra, 19. svibnja Subversive Festival se zatvara okruglim stolom „Budućnost Balkana“ na kojem će sudjelovati Renata Salecl, Boris Buden i Dubravka Ugrešić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!