7. RUJNA 2013. 09:54h

Pet dana Sarajeva u Zagrebu od 9. rujna

Foto

Zagreb
0

Tekst

Potaknuta prošlogodišnjim posjetom publike i dobrim medijskim odjekom Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH... i ove jeseni organizira manifestaciju "5 dana Sarajeva u Zagrebu", koja ─çe od 9. do 13. rujna zagreba─Źkoj publici predstaviti odabrane filmove, knjige, likovne, glazbene i kazališne umjetnike susjedne dr┬×ave.

Manifestaciju u Galeriji Velvet otvara izlo┬×ba "Sudbina je u vašim rukama" Berina Tuzli─ça, koji ─çe predstaviti svoje stripove, grafiku i animaciju, uz nastup sarajevske grupe "Paranoid Android".

Idu─çi dan u kinu Tuškanac predstavit ─çe se Sarajevski filmski festival programom novijih kratkih igranih filmova te projekti Sarajevo grad filma i Operacija kino Meeting Point.

Nakon kratkih filmova te ve─Źeri prikazat ─çe se i višestruko nagra─Ĺivani film "Djeca" Aide Begi─ç o ratnoj siro─Źadi ─Źiji je ┬×ivot sveden na puko pre┬×ivljavanje, kao prvi od tri novija bosanskohercegova─Źka filma koji ─çe se u tih pet dana predstaviti u Zagrebu.

Druga dva filma na programu su 12. rujna. "Jasmina" Ned┬×ada Begovi─ça emotivna je drama sa Zijahom Sokolovi─çem i Nadom ─Éurevskom u glavnim ulogama, a "Cirkus Columbia" Danisa Tanovi─ça pri─Źa smještena neposredno prije po─Źetka rata u Bosni u kojoj glume Predrag Miki Manojlovi─ç i Mira Furlan.

Televizijska zvijezda Fikret Hod┬×i─ç (TV Hayat) ─çe 11. rujna u Galeriji Velvet u razgovoru s novinarkom i urednicom Elizabetom Gojan predstaviti svoju knjigu "I ja sam iz Srebrenice", a isti dan na Bundekfestu ─çe nastupiti Kemal Monteno i Teška Industrija.

Manifestaciju ─çe zatvoriti koncert klape Hrvoje iz Mostara na terasi galerije, te Magacin kabare s predstavom "Tantijema" Zane Marjanovi─ç i Jazz tria Šukalo, Had┬×i─ç, Sirbubalo u kinu Tuškanac.

Ulaz na sve programe je besplatan. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!