7. RUJNA 2013. 09:54h

Pet dana Sarajeva u Zagrebu od 9. rujna

Foto

Zagreb
0

Tekst

Potaknuta prošlogodišnjim posjetom publike i dobrim medijskim odjekom Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH... i ove jeseni organizira manifestaciju "5 dana Sarajeva u Zagrebu", koja će od 9. do 13. rujna zagrebačkoj publici predstaviti odabrane filmove, knjige, likovne, glazbene i kazališne umjetnike susjedne države.

Manifestaciju u Galeriji Velvet otvara izložba "Sudbina je u vašim rukama" Berina Tuzlića, koji će predstaviti svoje stripove, grafiku i animaciju, uz nastup sarajevske grupe "Paranoid Android".

Idući dan u kinu Tuškanac predstavit će se Sarajevski filmski festival programom novijih kratkih igranih filmova te projekti Sarajevo grad filma i Operacija kino Meeting Point.

Nakon kratkih filmova te večeri prikazat će se i višestruko nagrađivani film "Djeca" Aide Begić o ratnoj siročadi čiji je život sveden na puko preživljavanje, kao prvi od tri novija bosanskohercegovačka filma koji će se u tih pet dana predstaviti u Zagrebu.

Druga dva filma na programu su 12. rujna. "Jasmina" Nedžada Begovića emotivna je drama sa Zijahom Sokolovićem i Nadom Đurevskom u glavnim ulogama, a "Cirkus Columbia" Danisa Tanovića priča smještena neposredno prije početka rata u Bosni u kojoj glume Predrag Miki Manojlović i Mira Furlan.

Televizijska zvijezda Fikret Hodžić (TV Hayat) će 11. rujna u Galeriji Velvet u razgovoru s novinarkom i urednicom Elizabetom Gojan predstaviti svoju knjigu "I ja sam iz Srebrenice", a isti dan na Bundekfestu će nastupiti Kemal Monteno i Teška Industrija.

Manifestaciju će zatvoriti koncert klape Hrvoje iz Mostara na terasi galerije, te Magacin kabare s predstavom "Tantijema" Zane Marjanović i Jazz tria Šukalo, Hadžić, Sirbubalo u kinu Tuškanac.

Ulaz na sve programe je besplatan. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!