30. LIPNJA 2012. 14:02h

Otvoren Fantastic Zagreb Film Festival

Foto

Zagreb
0

Tekst

Fantastic Zagreb Film Festival otvoren je 29. lipnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Otvorenje je obilježila projekcija njemačkog filma Blještavilo, nagrađivanog autora Tima Fehlbauma. 

Festival traje do 6. srpnja i u osam festivalskih dana posjetitelji imaju prilike pogledati preko 25 intrigantnih filmova. Prvog  dana festivala posjetitelji su osim uz film Blještavilo uživali u projekcijama malezijske akcijske drame Bunohan i kanadskog trillera Iza crne duge.

Među brojnim posjetiteljima Fantastic Zagreb Film Festivala bili su i poznati redatelj i producent, prof. Nenad Puhovski, pjevačka diva Josipa Lisac, glazbenik, novinar i pisac znanstvene fantastike Krešimir Mišak, redateljica Irena Škorić, manekenka Adrijana Dejanović i mnogi drugi koji su došli pogledati film Blještavilo.
Osim bogate filmske ponude, ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala posjetiteljima svakodnevno nudi i dobru zabavu u Fantastic Loungeu (Ham Ham, Varšavska 8). Osim dnevnog  festivalskog druženja filmofila, filmaša, novinara, gostiju, publike i svih ljubitelja Fantastic Zagreba i fantastičnih filmova, Fantastic Lounge u večernjim satima postaje mjesto sjajnih ljetnih tuluma. 

Ulaznice za Fantastic Zagreb Film Festival mogu se kupiti za vrijeme trajanja festivala u Fantastic Loungeu (Ham Ham, Varšavska 8) i na blagajni kina Europa svaki dan od 11 do 21h te prije projekcije na blagajni Cineplexxa Centra Kaptol i na ulazu Ljetne pozornice Tuškanac. Cijene ulaznica i sve dodatne informacije mogu se saznati na adresi www.fantastic-zagreb.com.

Svi oni koji nisu u mogućnosti posjetiti ovogodišnji Fantastic Zagreb Film Festival moći će pogledati izbor filmova iz prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg festivalskog programa ekskluzivno na Vip TV-u. Svi filmovi u kategoriji Fantastic Zagreb bit će besplatni za sve korisnike Vip TV usluge do 20. srpnja 2012.

Danas je na programu Festivala  Ubojica Joe, Leteći mačevi zmajevih vrata 3D, Male smrti i besplatni HBO Noćni maraton druge sezone Igre prijestolja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!