12. RUJNA 2012. 21:34h

Održana sjednica Savjeta mladih: Olga Plazibat nova-stara predsjednica

Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba

Foto

Zagreb
0

Tekst

U Gradskoj skupštini održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba na kojoj je za predsjednicu ponovno odabrana Olga Plazibat, a za njezinu zamjenicu Branka Vierda, stoji na stranicama Gradske skupštine.

Osim gradonačelnika Bandića koji se okupljenima obratio u uvodnom govoru, mladima se obratio i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, koji je poručio kako je jedna od najbitnijih zadaća Savjeta mladih oblikovanje inicijativa i ideja, te angažman u onim područjima koji su u interesu mladih.

Savjet mladih osnovala je Graska skupština s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Zagreba. Kandidate za članove Savjeta mogu predložiti udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi, te drugi registrirani oblici organiziranja mladih.

Uz članove Savjeta i gradonačelnika Milana Bandića, na konstituirajućoj
sjednici su bili prisutni i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, tajnik Gradske skupštine Dejan Subotić, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, načelnica Odjela za mlade Helena Miladić te pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!