NOVA ZGRADA

12. SVIBNJA 2009. 12:21h

Obrtnički centar na mjestu nogometnog igrališta

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zgrada Udruženja obrtnika grada Zagreba na Trgu Mažuranića premala je za sve aktivnosti. Milan Bandić spominje kamen temeljac.

Obrtnički centar s učilištem i podzemnom garažom, što je ujedno i jedna od najavljenih zagrebačkih antirecesijskih mjera, gradit će se na sadašnjem nogometnom igralištu kluba Gavran u Laništu, najavljeno je u Obrtničkoj komori Zagreb.

Preveliko je obožavanje zagrebačkih obrtnika koji su korijeni gospodarskog razvitka grada Zagreba

Milan Bandić

Podsjetimo, 1905. godine Slobodni kraljevski grad Zagreb dodijelio je obrtnicima zemljište na Trgu Mažuranića za izgradnju zgrade Udruženja obrtnika grada Zagreba. U 21. stoljeću ta je zgrada postala premala za provođenje svih aktivnosti Udruženja i programa cjeloživotnog učenja u segmentu obrtništva i malog poduzetništva. Na inicijativu zagrebačkih obrtnika i Gradskog ureda za gospodarstvo prije nekoliko je godina dogovorena realizacija zajedničkog projekta za izgradnju novog Obrtničkog centra i kompatibilnih gradskih sadržaja.

Alternativna lokacija za NK Gavran riješena

Javni urbanističko-arhitektonski natječaj, kazala je Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, trebao bi se raspisati vrlo brzo jer je pripremni program za provedbu natječaja u završnoj fazi.

Odabrana lokacija budućeg obrtničkog centra nalazi se južno od Jadranske avenije, u blizini remetinečkog rotora, na nogometnom igralištu odakle će klub Gavran morati iseliti. Na pitanje je li Grad pronašao alternativnu lokaciju za aktivnosti tog kluba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako je taj problem riješen prije tri mjeseca.

- Preveliko je obožavanje zagrebačkih obrtnika koji su korijeni gospodarskog razvitka grada Zagreba. Nitko neće biti sretniji od mene kad natječaj završi da udarimo kamen temeljac - rekao je Bandić, te dodao kako je Gavran dobio prostor iza hotela Ine. Međutim samo na uporabu u roku od godine dana.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!