9. STUDENOG 2013. 09:34h

OBNOVA PRUGE: Posebna regulacija na relaciji Borongaj-Sesvete

pruga

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zbog obnove dionice željezničke pruge izme?u Borongaja i Dugog Sela, HŽ infrastruktura izvijestila je da će od danas prijevoz putnika od Borongaja do Sesveta biti posebno organiziran. 

Radovi će se izvoditi na dionici Sesvete - čulinec od danas do 16. studenoga te 28. i 29. studenoga, a izme?u zagrebačkog Glavnoga kolodvora i kolodvora Sesvete neće voziti vlakovi u gradsko-prigradskome prijevozu. 

Umjesto prigradskih vlakova na relaciji Sesvete - tramvajsko okretište Borongaj vozit će posebna ZET-ova autobusna linija broj 610. Od Borongaja putnici će moći nastaviti putovanje redovitim tramvajskim linijama. Dok je na snazi takva regulacija prometa, željezničke prijevozne karte vrijedit će na posebnoj autobusnoj liniji 610 kao i na tramvajskim linijama koje će kretati s okretišta Borongaj (linije 1, 9 i 17). Na linijama 1 i 17 karta za vlak vrijedit će do Trga bana Jelačića. 

Autobusi će radnim danima voziti svakih deset minuta u prometnim špicama (od 6 do 9 sati i od 15 do 18 sati) te svakih 20 minuta izvan prometnih špica, dok će subotom i nedjeljom voziti svakih 20 minuta (od 6 do 9. sati i od 15 do 18 sati) te svakih 40 minuta u ostatku dana. Autobusi će se zaustavljati na autobusnim stajalištima u Branimirovoj ulici, pokraj željezničkih stajališta čulinec, Trnava i Maksimir.

Na relaciji Dugo Selo - Sesvete i obratno vlakovi u gradsko-prigradskome prijevozu voze po redovitom voznom redu.

Brzi i putnički vlakovi iz smjera Varaždina, Koprivnice, Osijeka, Novske i Vinkovaca te obratno vozit će prema voznome redu na cijeloj relaciji do zagrebačkoga Glavnog kolodvora, ali će se zaustavljati i u stajalištima čulinec, Trnava i Maksimir. 

Iznimka je šest brzih vlakova na relaciji Vinkovci - zagrebački Glavni kolodvor i obratno, Osijek - Koprivnica - Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka i Budimpešta - Koprivnica - Zagreb Glavni kolodvor. Oni će voziti zaobilaznim prijevoznim putem preko zagrebačkoga ranžirnog kolodvora. 

Mole se putnici da obrate pozornost na to da će se u Sesvetama neki vlakovi spajati u jedan koji će voziti na relaciji Sesvete - Zagreb Glavni kolodvor te polaziti prema voznome redu vlaka koji polazi kasnije.

Tako?er, mole se putnici da se informiraju o spajanju nekih vlakova na zagrebačkom Glavnom kolodvoru koji će kao jedan vlak voziti do kolodvora Sesvete, odnosno Koprivnice, odakle će nastavljati voziti odvojeno prema svojim odredištima.

Napominje se i da su zbog radova i posebne regulacije prometa moguća veća odstupanja od voznog reda.

Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici mogu dobiti na internetskoj stranici www.hzinfra.hr, na kolodvorima i na telefonskom broju 060 333 444.