3. SRPNJA 2012. 10:49h

Novo Čiče: U jezeru `Ježeva jama` pronađeno mrtvo tijelo 53-godišnjakinje

Foto

Zagreb
0

Tekst

Danas oko 0,20 sati u Novom Čiču su u jezeru zvanom Ježeva jama, prilikom vožnje pedaline, građani pronašli mrtvo tijelo 53-godišnjakinje. Pregledom tijela nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt, a mrtvo tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Jučer u 10,18 sati u Novom Zagrebu je na autocesti A3 30-godišnji državljanin Turske upravljao teretnim vozilom turskih registracijskih oznaka s priključnim vozilom desnom prometnom trakom na zagrebačka obilaznica u smjeru zapada. Dolaskom kod oznake km 21+400 m, iz neutvrđenih razloga došlo je do pucanja pneumatika na prednjem lijevom kotaču vozila, nakon čega je spomenuti skup vozila u nekontroliranom kretanju skrenuo u lijevo. Tom prilikom lijevom bočnom stranom naletio je na desnu bočnu stranu automobila Ford Focus kojim je upravljao 45-godišnjak, a koji se kretao lijevom prometnom trakom u smjeru zapada. Nakon ovog sudara teretno vozilo prednjim je dijelom naletjelo na metalnu zaštitnu odbojnu ogradu te je probilo i sletjelo na južni kolnik autoceste A3 nastavivši se nekontrolirano kretati u smjeru jugozapada, gdje je prednjim dijelom naletjelo na metalnu zaštitnu odbojnu ogradu i ogradu nadvožnjaka, nakon čega je s priključnim vozilom sletjelo s nadvožnjaka s visine od oko 5 metara, palo na meki teren oteretnog kanala Sava – Odra. Zbog siline udarca automobil Ford Focus je odbačen u lijevo, gdje je lijevom bočnom stranom naletio na metalnu zaštitnu odbojnu ogradu, te sletio na južni kolnik autoceste A3 gdje se i zaustavio. Zbog sudara i naleta na odbojnu ogradu dijelovi vozila i ograde oštetili su teretno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Bugarske. U nesreći je lakše ozlijeđeno pet osoba, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sestara milosrdnica i Klinici za traumatologiju. Zbog ove prometne nesreće u vremenu od 10,35 do 14,25 sati, bio je obustavljen promet južnim kolnikom autoceste A3 u smjeru istoka.

Jučer oko 10,25 sati na Medveščaku je nepoznati pljačkaš uz prijetnju oružjem opljačkao trgovinu za otkup plemenitih metala u vlasništvu 22-godišnjaka. Ukrao je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istodobno su na Maksimiru dvojica nepoznatih pljačkaša uz prijetnju oružjem opljačkala poslovnicu pošte. Materijalna šteta zasad nije utrvđena.

Jučer oko 6,30 sati na Peščenici su na tramvajskom stajalištu trojica nepoznatih muškaraca s leđa prišli 51-godišnjakinji te joj je jedan od njih strgnuo lančić s vrata. Šteta se procijenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Nekoliko sati kasnije je na Trešnjevci u tramvaju nepoznati muškarac s vrata strgnuo lančić 49-godišnjakinji dok je razgovarala namobitel. Šteta je nekoliko tisuća kuna.

Jučer oko 13,30 sati u Maksimiru je nepoznati muškarac dotrčao do 50-godišnjakinje i strgnuo joj ogrlice koje je nosila oko vrata, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.  

Jučer oko 15 sati u Susedgradu su dvojica nepoznatih muškaraca s leđa prišli 64-godišnjakinji kojom prilikom joj je jedan od njih pokušao strgnuti dva lančića koja je nosila oko vrata. S obzirom da su lančići pali u njenu odjeću, a ona izgubila ravnotežu i pala na tlo, kradljivci su pobjegli. Ipak, sustigao ih je građanin i zadržao do dolaska policije, koji su 18-godišnjaka i maloljetnika odveli u policijsku postaju.

Jučer oko 8,20 sati u Maksimiru 26-šestogodišnji muškarac je pao sa visine od oko 4 metra prilikom izmjene drvenih stupova javne rasvjete. Nesreća se dogodila kada je došlo do pucanja stupa s kojeg se odvojio električni kabel. 26-godišnjak je u nesreći teško ozlijeđen.

Jučer između 17,20 i 17,35 sati u Novom Zagrebu je na parkiralištu iz zasad neutvrđenog razloga došlo do samozapaljenja parkiranog automobila marke Opel Astra u vlasništvu 54-godišnjakinje. Požar su ugasili vatrogasci, dok ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta cijeni se na oko 20 000 kuna.

Jučer oko 19,30 sati na Trešnjevci je u prostoriji kuhinje u obiteljskoj kući iz zasad neutvrđenog razloga 48-godišnjakinja ručnim alatom nanijela više ozljeda 22-godišnjoj kćeri. Liječnička pomoć ozlijeđenoj pružena je u KB Sv. Duh, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, a njena majka je privedena.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!