5. RUJNA 2013. 22:56h

Novi predsjednik SDP-a birat će se 20. listopada

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zagrebački SDP bi na unutarstranačke izbore trebao izaći 20. listopada. Odlučeno je tako na sjednici Gradskog odbora održanoj u četvrtak navečer. Ukoliko članovi stranke ne izaberu novog predsjednika 20. listopada, drugi krug će se održati za tjedan dana, 27. listopada.

Podsjetimo, trenutno su trojica kandidata u igri za predsjednika- aktualni Davor Bernardić, te dvojica ministara, Mirando Mrsić te Gordan Maras. Koji će biti nasljednik Bernardića (a možda Bernardić i ostane na toj funkciji), vidjet će se kroz mjesec i pol dana.

Također, na sjednici je odlučeno kako će se izbori za ostala stranačka tijela- glavni odbor, predsjedništvo i zamjenike, održati tek 23. studenog.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!