PROSLAVA ROĐENDANA

30. LIPNJA 2008. 15:44h

Neobične dječje igraonice u Zagrebu

Foto

Zagreb
0

Tekst

Od 50-ak igraonica koliko ih ima u Zagrebu, pokušali smo istražiti koje su to igraonice koje nude više od Coca-Cole, pizze i torte.

''Nacrtaj pozivnicu i pozovi prijatelja, pa zajedno proslavite rođendan u igraonici!'', sve je češća rečenica roditelja upućena djeci, a mnogi kažu kako su igraonice postale stvar prestiža osnovaca.

ZOO igraonica tražena u Zagrebu

Filip Hofer-.--.-Juraj Vučetić pronašao mjesto gdje može u ruke primiti žabu.
Juraj Vučetić pronašao mjesto gdje može u ruke primiti žabu.
Photo Filip Hofer  

Naime, posljednjih nekoliko godina, zbog nedostatka slobodnog vremena, sve više roditelja odluči se da proslave rođendana svoje djece prepuste stručnjacima u za to specijaliziranim igraonicama. 'Animator' je sve popularnije zvanje, a neki kažu da se dječje igraonice pretvaraju u unosan biznis.

Iako su roditelji u počecima imali manje zahtjeva, s godinama to se promijenilo. Tako Zagrepčane sada više ne zadovoljava zabava koju nudi većina igraonica - jedan animator, glazba, reflektor, pizza, Coca-Cola i torta, već traže puno više.

To pokazuje i nedavno otvorena ZOO igraonica koja je popunjena do kraja godine. Portal Javno istražio je gdje za svoje dijete možete pronaći neobičnu igraonicu u kojoj će djeca proslaviti rođendan za pamćenje.

Jedna od neobičnih igraonica, između njih 50-ak koliko ih prema nekim procjenama ima u Zagrebu, svakako je ZOO igraonica. Kako bi privukao još više posjetitelja, Zoološki vrt priključio se trendu, pa je od ožujka ove godine u svoju ponudu uvrstio i organiziranje dječjih rođendana.

- Osmislili smo edukativno-zabavnu proslavu koja traje puna tri sata, a slavljenik bira temu. Najčešće biraju temu o zmijama gdje nakon obilaska Vrta slavljenik i njegovi prijatelji pobliže se upoznaju sa zmijom. Nakon toga slijedi kviz znanja o zmiji, a feštu zaključe uz glazbu i animatore u likovnoj radionici – rekao je Tomislav Krizmanić. Cijena za proslavu rođendana u Zoološkom vrtu za desetero djece je 600 kuna, a svako sljedeće je 30 kuna.

- Zainteresiranost je velika te tjedno imamo i do devet rođendana, a bukirani smo do kraja godine- rekao je Krizmanić.

Igraonica koja nudi slavlje i na zraku

-.--.-

No, dok se u Zoološkom vrtu klinci mogu tri sata zabavljati uz egzotičan svijet životinja za 600 kuna, postoji i igraonica za roditelje nešto 'dubljeg džepa' gdje se za proslavu rođendana mora izdvojiti između 2100 i 2600 kuna. Vlasnica igraonice ''Baza'', Dayana Magdalena Z. kaže, kako se njihova igraonica od ostalih razlikuje po ambijentu.

- Mi imamo i zatvoreni dio i veliki zeleni vrt u kojem se djeca mogu zabavljati na zraku. U tome se razlikujemo jer u našoj igraonici nudimo više od jedne zatvorene prostorije, te se i roditelji u zasebnoj prostoriji zabaviti i proslaviti rođendan. Osim toga za djecu iznad 12 godina imamo i multimedijalnu sobu. Nema ograničenja u broju djece i ravnamo se prema željama djece te izbjegavamo klišej – rekla je Dayana Magdalena Z., dodajući kako je za djecu od 12 godina cijena proslave 1700 kuna.

Proslava rođendana u vašem stanu uz mađioničare

Za one roditelje koji žele da djeca proslave rođendan u kućnom ambijentu pronašli smo igraonicu ''Rođendani'' koja dolazi u stan. Vlasnik igraonice, Vladimir Štimac kaže kako njihova mobilna igraonica nudi specijalni interaktivni program s didaktičkim elementima.

- Djecu posebno oduševljavaju edukativni mađioničarski trikovi s maramama, balonima i ping-pong lopticama. To su originalni mađioničarski trikovi od svjetski poznatih mađioničara. Za 240 minuta  zabave roditelj mora izdvojiti 750 kuna - rekao je Vladimir Štimac.

A program ove mobilne igraonice prilagođen je prema uzrastu.

No, ne obećavajte svojoj djeci proslavu rođendana u niti jednoj igraonici sve dok niste sigurni da ima mjesta. Inače slijede dječje suze koje je teško zaustaviti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!