17. SRPNJA 2012. 16:33h

Naknade za novorođene: Rok podnošenja zahtjeva šest mjeseci od dana rođenja

Novorođenče

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje priopćio je danas da je započela isplata korisnicima prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, a prema obavijesti Gradskog ureda za financije.

Pomoć će primiti korisnici prava koji su pravo na novčanu pomoć za opremu novorođenog prvog, drugog, trećeg i svakog daljnjeg djeteta ostvarili u travnju 2010., travnju 2011. te u travnju 2012. I to temeljem Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, kao i korisnici koji su u kolovozu 2011. ostvarili pravo na isplatu drugog obroka novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta za drugo dijete.

Pomoć će primiti i korisnici prava za treće i svako daljnje dijete koji su pravo ostvarili u travnju 2007., travnju 2008. i travnju 2009., a temeljem Odluke o pomoći za opremu novorođenog djeteta.

Rok za podnošenje zahtjeva korisnika prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta.

Informacije o pravu na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta mogu se pronaći na Internet stranici www.zagreb.hr, stoji u priopćenju. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!