21. LIPNJA 2012. 20:10h

Na Zrinjevcu "Šetnja Helen Keller"

Foto

Zagreb
0

Tekst

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba "Dodir" pozvala je građane da se pridruže "Šetnji Helen Keller", u sklopu Međunarodnog tjedna svjesnosti o gluhosljepoći, koja će se održati 27. lipnja na Zrinjevcu.

Predviđena ruta 30-minutne šetnje po središtu grada je od Zrinjevca preko Trga bana Jelačića do HNK i natrag.

Povorci će se pridružiti poznate osobe iz estradnog i političkog života, najavljuje udruga "Dodir".

Prije početka "Šetnje Helen Keller" održat će se edukativne radionice "Budi ja!" koje će, uz simulator gluhosljepoće, omogućiti svima zainteresiranima da na nekoliko minuta pokušaju biti gluhoslijepe osobe. Također će se moći i kupiti neki proizvodi udruge "Dodir" te ne taj način pomoći gluhoslijepim osobama i samoj udruzi.

Šetnja će završiti koncertom harfistice Doris Karamatić, na kojem će uz harfu i pjesmu, polaznici Tečaja hrvatskoga znakovnog jezika pjevati i na znakovnome jeziku.

Hellen Keller bila je gluhoslijepa američka spisateljica koja se neumorno i bez odustajanja borila da svijetu dokaže da je njezina gluhosljepoća ne sprečava, već joj daje snage za život. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!