23. VELJAE 2012. 15:10h

Na Trešnjevku se ponovno vraća atraktivna kazališna scena

Fabre

Foto

Zagreb
0

Tekst

Trešnjevka od srijede ima obnovljenu i atraktivnu kazališnu scenu kao stvorenu za rad neovisnih kazališnih trupa! Riječ je o dobro poznatoj dvorani agilnog trešnjevačkog Centra za kulturu u kojoj već pet godina djeluje Teatar na Trešnjevci ili TNT. No, ravnateljica centra Ljiljana Perišić uspjela je obnoviti pod, urediti stolce i strop te osvježiti dvoranu kako bi TNT mogao ugostiti sve one kazalištarce koji se žale da u Zagrebu nemaju gdje igrati ili probati svoje predstave. I premda ravnateljica kaže da rad na dvorani još nije dovršen, TNT je u srijedu ugostio službenu premijeru dječje predstave “S ruksakom po Europi” koju je po tekstu Dore Delbianco režirala Svetlana Patafta. Predstava u kojoj hrvatska kuna Zlatka krstari svim zemljama članicama Europske unije nastala je prema priči Tatjane Prenđe Trupec. Riječ je o ambicioznoj izvedbi koja vas u samo sat vremena pokušava prošetati dobrim dijelom Europe pa je stoga pravi izazov za glumce, lutkare i performere Amandu Prenkaj, Svetlanu Pataftu i Nikolu Mijatovića.

Dobronamjerno putovanje Europom počinje u Mađarskoj pa nije čudno da su scenografi Tonka Maleković i S. Patafta središnji dio scene efektno posvetili pokretnoj Rubikovoj kocki. A sve buduće goste TNT-a koji je svojedobno u suradnji s Arsseptimom iznjedrio i predstavu “Judit French” Vlatke Vorkapić očekuje dvorana sa 238 udobnih mjesta.

– U ožujku ponovno otvaramo večernju scenu, a planiramo i suradnju sa Zlatkom Bourekom, Vilijem Matulom... – kaže vanjski suradnik za kazalište TNT-a Želimir Ciglar.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!