24. KOLOVOZA 2015. 21:43h

Na hodočašće u Mariju Bistricu ide i 1500 gra?ana u nošnjama i uniformama

Procesija je bila šarenolika.

Foto

Zagreb
0

Tekst

U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je koordinaciju sa svim mjerodavnim službama i institucijama, ususret tradicionalnom 284. Zavjetnom hodočašću grada Zagreba u nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici koje će se održati 13. rujna.

Na poziv gradonačelnika Grada Zagreba, hodočašću će i ove godine prisustvovati oko 1500 članova zagrebačkih kulturno-umjetničkih i lovačkih društava te vatrogasaca koji bogatim narodnim nošnjama i uniformama u procesiji i na misnome slavlju svjedoče o raskošnoj zagrebačkoj i hrvatskoj kulturnoj tradiciji.
Svi oni će se zajedno s gradonačelnikom pridružiti Zavjetnoj procesiji koja u 11,00 sati kreće od kapele Ave Maria prema otvorenom prostoru, gdje će  u 11,30 sati početi misno slavlje što će ga predvoditi uzoriti kardinal Josip Bozanić.
Svrha je hodočašća duhovna obnova svakoga pojedinoga hodočasnika te osobne molitve koje će oni za sebe, svoje obitelji, za Zagreb i Hrvatsku taj dan povjeriti zagovoru Majke Božje Bistričke. 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!