16. SRPNJA 2015. 14:49h

Milan Bandić uputio čestitku za Ramazanski Bajram Muftiji ef. Hasanoviću

Aziz Hasanović

Foto

Zagreb
0

Tekst

Povodom Ramazanskog Bajrama, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku Muftiji Aziz ef. Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, u kojoj stoji:
 
"Poštovani muftija Hasanoviću,
 
u prigodi Ramazanskog bajrama, kojim završava mjesec posta, molitve i odricanja, u ime Grada Zagreba i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj.
 
Muslimani su proteklih mjesec dana svojim postom i izdvajanjima iz vlastita imetka nastojali postići Božju milost i oprost. Postom vas Svevišnji Bog podučava iskrenosti, umjerenosti, postojanosti, strpljivosti i skrušenosti. I stoga neka molitve, žrtve i odricanja protekloga mjeseca osnaže sve iskrene vjernike u promicanju mira, ljubavi prema bližnjemu i poštivanja dostojanstva svake ljudske osobe. 
 
A gladni i ugroženi, oni bez doma i bez osnovnih sredstava za život – ispit su naše savjesti. Ne može zajednica biti sigurna ako se u njoj gazi ljudsko dostojanstvo. Na ovom svijetu previše je ravnodušnosti i nasilja te su upravo ramazanski dani univerzalna poruka ljudima o čišćenju duha i duše, milosti i oprostu, brige o sebi i o drugome. 
 
Poštovani gra?ani islamskoga vjerozakona u Republici Hrvatskoj, dragi moji Zagrepčani, dobri Bog vas blagoslovio i nagradio vaš trud i odricanje tijekom ramazana izdašnim duhovnim plodovima i napretkom vas i vaših obitelji.
 
Bajram šerif mubarek olsun!", napisao je Milan Bandić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!