25. KOLOVOZA 2015. 13:37h

Milan Bandić: Besplatni udžbenici bit će na stolovima 4. rujna

Foto

Zagreb
0

Tekst

U povodu završetka distribucije besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u utorak Osnovnu školu Pavleka Miškine, istaknuvši da će 4. rujna udžbenici biti na stolovima osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

 "Ukupno je riječ o 199 škola, nešto manje od 100.000 ?aka i nešto manje od 90 milijuna kuna", rekao je Bandić poručivši da ulaganju u znanje nema alternative.
 Osim učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, pomoći će se i oko 1500 osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Županjskoj Posavini. Tako?er, putem Caritasa Zagrebačke županije, knjige će dobiti i 100 djece najugroženijih obitelji u Hrvatskoj.
 "Ulaganje u obrazovanje i znanje nema alternative. U Europi možemo konkurirati jedino s više znanja i kompetencije, zato moramo osigurati mladima da se obrazuju, a ovo je jedan od načina", poručio je zagrebački gradonačelnik.
  "Zagreb je jedini hrvatski grad koji ove godine bilježi više ro?enih nego umrlih", pohvalio se Bandić ustvrdivši kako je to posljedica aktivne demografske politike koju on potiče zadnjih 16 godina.
 Udžbenici će na klupama prvog dana nastave dočekati 58.718 učenika i učenica osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zagreb (108 redovnih osnovih škola, četiri škole za učenike s teškoćama u razvoju, sedam privatnih škola, te tri ustanove u sustavu socijalne skrbi).
 Grad Zagreb kupit će školske udžbenike za sve osnovnoškolce i srednjoškolce koji imaju prebivalište u Zagrebu, a polaze škole na područjima drugih županija.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!