POSJETITELJI MALAKSALI

6. SIJENJA 2009. 18:12h

Medicinska ekipa na Sljemenu intervenirala 5 puta

Foto

Zagreb
0

Tekst

U dva je slučaja pružena pomoć natjecateljima utrke zbog ozljeda prstiju i nosa, a u tri slučaja pružena je pomoć posjetiteljima.

Prema podacima Hrvatske gorske službe spašavanja na Svjetskom skijaškom skupu Snježna kraljica stradalo je pet osoba.

U dva je slučaja pružena medicinska pomoć natjecateljima utrke, kojima su okarakterizirane lakše ozlijede prstiju i nosa. U tri je pak slučaja pružena medicinska pomoć posjetiteljima, koji su kolabirali zbog iscrpljenosti.

Hrvatska gorska služba spašavanja sve je posjetitelje upozorila na zale?ene staze zbog niskih temperatura. Osim toga, preporuča se da se ponesu svjetiljke te da se posjetitelji ne udaljavaju od označenih staza.

Na svjetskom skijaškom kupu okupilo se oko 15 tisuća ljudi, koji su došli bodriti skijaše, ali organizatori napominju kako su se pripremili na mnogobrojne posjetitelje te smatraju da ne bi trebalo biti većih problema. Prije samog natjecanja Hrvatski planinarski savez prilagodio je putove, a Hrvatska gorska služba spašavanja osigurala je medicinsku pomoć.

Na Sljemenu je još uvijek maglovitu, a temperatura se spustila na oko minus 8 stupnjeva Celzijusa. Me?utim, svim je posjetiteljima osiguran topli obrok kako bi još više uživali u skijaškom spektaklu.