6. RUJNA 2013. 09:55h

Manu Chao će prihod od memorabilija donirati dječjoj bolnici u Klaićevoj

Skoro dva sata Manu Chao svirao je na Exit festivalu

Foto

Zagreb
0

Tekst

Manu Chao, svjetski popularni francuski glazbenik španjolskog podrijetla koji će 12. rujna po treći put nastupiti pred zagrebačkom publikom, i ovoga će puta prihod od prodaje majica i drugih memorabilija humanitarno donirati, i to zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Iz INmusic festivala, koji uz Multikulturu organizira koncert, jutros su u priopćenju podsjetili kako je Manu Chao i nakon prošlog zagrebačkog koncerta, u Domu sportova u travnju 2011. godine, donirao 26.000 kuna prihoda od prodaje memorabilija KBC-u Rijeka.

Ovoga puta odabrana je bolnica u Klaićevoj, kao jedna je od najvažnijih medicinskih ustanova za liječenje djece s malignim bolestima u Hrvatskoj.

Ta bolnica, navode organizatori koncerta, već nekoliko mjeseci prikuplja novac za novi dijagnostički uređaj, odnosno hematološki brojač za koji nedostaje još 130.000 kuna, a koji se koristi prvenstveno za analizu krvi i pravilno dijagnosticiranje bolesti, odnosno njezino praćenje.

Iz tog razloga, organizator će prikupljena sredstva donirati Klinici za potrebe kupnje uređaja, čija cijena iznosi 375.000 kuna.

Iznos donacije za bolnicu ovisit će o iznosu prikupljenog novca od prodaje memorabilija, stoga je svaka, čak i najmanja donacija od uistinu velike važnosti za ovu akciju, navode u priopćenju.

Manu Chao, punim imenom José-Manuel Thomas Arthur Chao nastupit će 12. rujna u dvorištu Zagrebačkog velesajma, u sklopu turneje "La Ventura". To će mu nakon Šalate i Doma sportova biti treće gostovanje u Zagrebu, a četvrti dolazak u Hrvatsku (2008. nastupio je u pulskoj Areni).

Koncert će održati sa svojim tročlanim bendom (Madjid na gitari, Philippe Teboul na bubnjevima te Gambeat na bas gitari).

Svoju prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980. godine, a Mano Negra nastala je 1987. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja samostalnu karijeru. Svoje pjesme izvodi na francuskom, španjolskom, engleskom i talijanskom, a često i nekoliko jezika kombinira u jednoj pjesmi.

(Hina) 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!