17. LISTOPADA 2012. 14:57h

Klin se klinom izbija: Bandić od Vlade traži vraćanje 209 milijuna kuna

Milan Bandić

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je nakon predstavljanja publikacije "Beskućništvo: Pogled iz različitih perspektiva", predstavljenoj na Tribinama grada Zagreba, da će danas Grad uputiti zahtjev Vladi za vraćanjem 209 miljuna kuna, koliko je od 1. siječnja 2007. do završetka 2008. uplatio u državni proračun, a ukoliko se to ne ispuni, slijedi tužba, rekao je.

Komentirajući jučerašnje rješenje Upravnog suda o odgodi izvršenja rješenja Ministarstva financija, po kojemu Zagreb u državni proračun treba vratiti 337,6 milijuna kuna, Bandić je istaknuo da je istina spora, ali dostižna te zahvalio svima koji su Gradu davali podršku.

"Tuđe nećemo, a svoje ne damo. Uvjereni smo ne samo da smo pravno potkovani, nego danas ide zahtjev prema Vladi da nam vrati 209 miljuna kuna, a ukoliko se to ne dogodi, slijedi tužba", rekao je Bandić.

Na novinarsko pitanje kako komentira Vladin prijedlog Saboru da se gradonačelnika ne mora smijeniti samo referendumom nego da je za to dovoljna većina u gradskoj skupštini nekog grada, Bandić je odgovorio da je zadaća da se svi zakoni koje Vlada uputi u Sabor, a on ih usvoji, provedu na svim jedinicama lokalne samouprave.

"Kako god budu mijenjali pravila ili donosili nova, trebaju ih poštivati svi, pa i gradonačelnik Bandić", kazao je dodavši da ne bi špekulirao o tome je li ta odluka usmjerena prema njemu te da je to pitanje postavljeno krivom čovjeku.

Evo na što će se potrošiti taj novac: Bandić novcem koji je htio Linić pokriva svoj minus od 800 milijuna kuna

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!