30. SVIBNJA 2012. 15:34h

Jastrebarsko izdavaja novac za izgradnju obilaznice i dječjeg vrtića

Foto

Zagreb
0

Tekst

U četvrtak će se na redovnoj sjednici Gradskog vijeća Jastrebarskog raspravljati o prijedlogu rebalansa proračuna kojim će se osigurati sredstva za izgradnju obilaznice i dječjeg vrtića u Desincu, čija se izgradnja planira financirati i sredstvima iz programa Hrvatske banke za obnovu i razvoj u vrijednosti od 16 milijuna kuna.

Izgradnja obilaznice glavne gradske prometnice dugoročni je strateški projekt grada kojim bi se povezala sjeverna i južna prometnica u ukupnoj duljini od 2 kilometra, s time da se u južnom dijelu planira izgraditi i rotor koji bi povezao prijelaz preko nadvožnjaka planiranog za izgradnju u idućoj godini. Izgradnja dječjeg vrtića u Desincu također je važan projekt kojim se namjerava proširiti postojeće ograničene kapacitete za predškolski odgoj djece na području Jastrebarskog.

„Izgradnja obilaznice jedna je od najvećih, ali i najvažnijih kapitalnih investicija ove godine. Osim što će se rasteretiti glavna gradska prometnica što je tinjajući problem svih građana Jaske već desetljećima, uspostaviti će se i bolja povezanost s gospodarskom zonom Jalševac. Također, novi vrtić u Desincu prijeko je potrebna investicija budući da godinama veliki broj djece ostaje bez mogućnosti upisa zbog prenatrpanosti gradskog vrtića. Primjerice, samo ove godine 90-ero djece je ostalo na listi čekanja, a to je nešto što više ne možemo dopustiti.", izjavio je uoči sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Planirani novi dječji vrtić u Desincu sastojati će se od tri jedinice koje će moći primiti dovoljan broj djece iz Jastrebarskog i okolnih naselja s ciljem osiguravanja standarda jednake kvalitete javne usluge svim građanima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!