6. TRAVNJA 2012. 12:23h

Ibanez: Pokušao sam uhvatiti napadače! Pokrivač: Pobjegli smo od napadača!

Luis Ibáñez

Foto

Zagreb
0

Tekst

Kad su išli s kup utakmice Dinama i Zagreba, skupina takozvanih navijača napala je igrače plavih Luisa Ibaneza i Nikolu Pokrivača. Je li bilo fizičkog obračuna nije baš jasno, jer se priča dvojice nogometaša razlikuje. Incident se dogodio u Zvonimirovoj ulici blizu maksimirskog stadiona. Ibanez je stao pred crvenim svjetlom na semaforu sa svojim BMW-om u kojem su bili i Pokrivač i Nikolina djevojka.

Nova huliganska grozota

- Na semaforu je bilo crveno i Ibanez je stao, dok je na obližnjoj tramvajskoj stanici bila grupa od 50-ak ljudi. Nešto su nam počeli dovikivati, a Lučo je spustio prozor jer ih nismo razumjeli. Na to nam je prišao jedan od njih i nakon kraćeg razgovora nas brutalno počeo vrijeđati. Tada je jedan od njih izletio iz gomile ravno prema nama i udario Luču kroz otvoreni prozor te mu nogom lupio po autu i oštetio retrovizor. Iza toga su se još dvojica zaletjela prema nama i počela lupati po autu, ali tada se, srećom, upalilo zeleno svjetlo pa smo otišli dalje. U svakom slučaju, zaista nije bilo ugodno – rekao je za Dinamovu stranicu Nikola Pokrivač.

Ibanez nije bio tako dramatičan.

- Ma riječ je o budalama koje su nam vikale. Pokušali su mi slomiti retrovizor, ali kako su sklopivi, samo su se zatvorili. Onda sam poludio, krenuo iz auta, no oni su se 'hrabro' razbježali ,a mi smo otišli dalje. Nikad mi se nešto ovakvo nije dogodilo, ali što se može, ne možeš koji put ne naletjeti na budale – kaže Ibanez.

Ako su napali Luča, dečka koji je najučinkovitiji igrač jeseni, kojem se uvijek pljeskalo jer je igrao punim srcem i ginuo za klub, išao glavom na kopačku, moramo se zapitati tko je slijedeći. Ništa tim huliganima nije sveto osim njih samih. Dinamo? Ma ni slučajno, više su štete napravili klubu nego bilo bilo tko, više nego navijač Hajduka, više nego Lyon teškim porazom. I to, što rade najveću štetu, njihov je ponos. Kako god bilo, jesu li udarili Ibaneza ili ne, nije nimalo ugodno, to je nova grozota tih huligana.

Navijači će demantirati...

I onda će iz redova navijača i njihovih službenih udruga tvrditi da to nisu bili oni, kao što nisu ni napisali grafit Sandi Mamić, kao što ne rade bakljade, kao što ne vrijeđaju s tribina orkestrirano i dobro uvježbano, kao što nisu napali Zorana Mamića u noćnom klubu... To sve valjda radi netko treći, samo ne takozvani navijači. Nije im prvi put. I sve se to događa u takozvanoj pravnoj državi koja se "pretrgla" da bi našla sve koji rade nerede na stadionima, a sada opet i izvan njih.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!