1. LIPNJA 2013. 22:27h

Hrvatski studenti pokazali svoje znanje kineskoga jezika i kulture

Foto

Zagreb
0

Tekst

Na natjecanju u znanju kineskoga jezika za studente pod nazivom "Kineski most", koje je danas održano u Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu, pobijedio je Martin Morava, 24-godišnji student Fakulteta elektrotehnike i računarstva kojemu je učenje kineskoga jezika hobi.

Natjecalo se šestero studenata, a o pobjedniku je odlučivao žiri sastavljen od profesorica kineskoga jezika s Katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, profesorica Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i predstavnika kineske novinske agencije Xinhua.

Ovo je 12. godina natjecanja "Kineski most" na svjetskoj razini i četvrti put da se spomenuto natjecanje održalo u Hrvatskoj. Natjecanje je organiziralo Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Hrvatskoj.

"Kineski most" me?unarodno je natjecanje u znanju kineskoga jezika za strane studente pod pokroviteljstvom Nacionalnog ureda za promociju kineskoga jezika vlade NR Kine, Hanban.

Natjecanje je, ističe Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, postalo važna platforma za učenje i razumijevanje kineskoga jezika i kulture za studente iz cijeloga svijeta. Pobjednici natjecanja predstavljaju svoju zemlju u polufinalu i finalu koje se svake godine održava u jednom od kineskih gradova.

(Hina)