14. LIPNJA 2013. 14:55h

HNS-ovi saborski zastupnici svojim dolaskom podržavaju Zagreb Pride

Foto

Zagreb
0

Tekst

HNS-ovi dužnosnici i ove će godine, već tradicionalno, svojim dolaskom podržati Zagreb Pride tako da će se Povorci ponosa u subotu na Trgu žrtava fašizma pridružiti HNS-ovi saborski zastupnici Igor Kolman, Sonja König, Goran Beus Richembergh i Boris Blažeković, priopćioj je danas HNS.

U povodu održavanja zagrebačkog Pridea, potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak uputio je poruku podrške u kojoj je podsjetio kako HNS oduvijek kao jednu od svojih temeljnih vrijednosti ističe borbu za građansku jednakost i borbu protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne, etničke ili vjerske pripadnosti te izbora životnog stila.

„Sudjelovanjem u povorkama ponosa dajemo svoj doprinos borbi protiv diskriminacije ljudi, borbi za donošenje i provedbu antidiskriminacijskih zakona te borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja. Smatram da je gay pride oblik borbe za građanska prava i to ne samo gay populacije, jer govori o tome da svatko ima pravo na slobodu izbora životnog stila i ravnopravnost bez obzira na izbor, etničku pripadnost, rasu i političku ili vjersku orijentaciju“, poručio je Vrdoljak.

HNS podsjeća da je na čelu s predsjednicom stranke Vesnom Pusić podržao i prošlotjedni Split Pride, čime je još jednom stao iza vrijednosti koje zagovara i kontinuirano ponavlja godinama.

Gradsku organizaciju HNS-a Zagreb Prideu predstavljat će njezin potpredsjednik i vijećnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak, a povorci će se u znak podrške pridružiti i predstavnici Mladih HNS-a.

 

 

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!