12. SRPNJA 2012. 17:50h

Gradska skupština potvrdila Ivu Čovića kao predsjednika Holdinga

Ivo Čović

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zagrebačka Gradska skupština usvojila je danas prijedlog za imenovanje Ive Čovića predsjednikom Uprave Zagrebačkog Holdinga.

Gradska skupština je danas na raspravi usvojila ovaj zaključak većinom glasova, a protiv su bili Klubovi HDZ-a i HSS-a.

Odbor za izbor i imenovanje Gradske skupštine obrazložio je imenovanje Ive Čovića činjenicom da mu sadašnji mandat ističe 12. kolovoza, te da se njegovim novim imenovanjem za predsjednika Uprave sprječava kriza upravljanja Holdingom.

U ime Kluba HSS-a Nenad Matić suprotstavio se tom prijedlogu rekavši da se ovako važna tema ne može raspraviti bez nazočnosti samog Čovića te bez njegove analize i programa rada.

Oporbeni HDZ u čije ime je govorila Margareta Mađerić također je rekla da je neprihvatljiv ovakav oblik imenovanja Ive Čovića naglasivši da je Holding u velikim financijskim i poslovnim problemima, a da Čović nije predstavio nikakav plan za buduće razdoblje.

U ime SDP-a Jurica Meić objasnio je da se sada ne bira predsjednik Holdinga, već predlaže Skupštini Holdinga imenovanje Čovića kako bi se izbjegla kriza upravljanja i, naglasio je, da će se poslovanje Holdinga moći riješiti tek nakon sljedećih lokalnih izbora kada će "neka druga racionalnija osoba sjediti na mjestu gradonačelnika, a do tada treba smanjiti štetu".

U ime HNS-a Morana Paliković Gruden također se zauzela za imenovanje Čovića rekavši da se problemi Holdinga postupno smanjuju te da su gradski zastupnici itekako dobro upućeni u sve probleme Holdinga. Podsjetila je da se 70 posto pitanja na aktualnom satu Gradske skupštine odnose na rad Holdinga. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!