23. KOLOVOZA 2015. 12:30h

FOTOGRAFIJE SA ZAGREBAčKOG ASFALTA: Vratio se Bandić doma!

Foto

Vratio se Bandi ...
0

Tekst

Iako je na osnivačkoj skupštini zagrebačkog ogranka svoje stranke Bandić Milan 365 - stranka rada i solidarnosti gradonačelnik Zagreba najavio kako ga u gradu neće biti neko vrijeme jer planira veliki obilazak svih hrvatskih gradova u sklopu početka predizborne parlamentarne kampanje očito je kako je od tog nauma odustao. 

Nije obišao ni pet posto od svih hrvatskih gradova, ali u Zagrebu nije gdje ga nije bilo. Osobito posljednjih tjedan dana od kako se vratio iz Italije gdje je ugovarao da Zagreb nastupi na manifestaciji EXPO Milano jer je Hrvatska po prvi puta od svog nastupa odustala. 

Zbog čega se Bandić predomislio i odustao od svoje svehrvatske turneje, nije podrobno objašnjavao, ali nije niti morao. Nekoliko dana nakon te svoje najave, Gradska skupština mu je odbila rebalans proračuna, a većina u tom tijelu kojeg trenutno više ne kontrolira, najavila je kako će mu i proračun za 2016. godinu teško proći. 

A to bi značilo prijevremene izbore u Zagrebu. Jedini koji je dosada uspio u Zagrebu izazvati prijevremene izbore bio je upravo Milan Bandić kada je nagovorio neke od tadašnjih HDZ-ovih zastupnika da potpišu ostavke zajedno s oporbom. I nakon tih izbora je prvi puta on došao na čelo glavnog grada. 

Ne bi li izbjegao da se povijest ponovi na njegovu štetu, Bandić je ipak privremeno odustao od turneje Hrvatskom kako bi riješio probleme doma. Kada već Skupština nije htjela, on je, sukladno ovlastima koje ima, donio preraspodjelu gradskog proračuna kojim je osigurao kupnju udžbenika za srednjoškolce čime je nesumnjivo stekao simpatije njihovih osiromašenih roditelja. Zatim je raspisao natječaje za sve diretkore Holdingovih podružnica kako bi smijenio one koji mu nisu bili po volji i testirao one za koje još sumnja. 

A na cestama nema gdje ga nije bilo. Radnike nije samo nadzirao nego je s njima i beton promiješao. Iako mu je draga cijela Hrvatska, zagrebački asfalt mu je ipak srcu najdraži. 

A da bi kontrolu nad njim zadržao i dogodine trebat će u Zagrebu opet zasukati rukave. Kao što je izmiješao beton, trebat će izmješati i glasove u Gradskoj skupštini kako bi ovakve slike mogao objavljivati i idućeg ljeta.

Vie pogledajte u fotogaleriji Vratio se Bandić na zagrebački asfalt

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!