RUMUNJI ODUŠEVLJENI

6. SIJENJA 2009. 12:12h

FOTO: Stoti niskopodni tramvaj vozi Zagrebom

Niskopodni tramvaj

Foto

Rumunji oduševl ...
0

Tekst

Madalin Dumitru, direktor transporta Bukurešta, na svečanom puštanju niskopodnog tramvaja u promet najavio je mogućnost njegove kupovine.

Glavni grad Rumunjske, Bukurešt, iskazao je veliki interes za novi simbol hrvatske metropole, točnije za kupnju stotinjak novih niskopodnih tramvaja. Iako nije upoznat s cijenom, koja po tramvaju iznosi nešto manje od milijuna eura, generalni izvršni direktor transporta grada Bukurešta Madalin Dumitru nam je kazao kako su otvoreni za razgovor s Gradom Zagrebom.

Ivana Magdić-.--.-
Photo Ivana Magdić  
- Sada kada smo ga vidjeli uživo, tramvaj nam je još bolji nego na prospektima. Mi u Bukureštu već imamo više od 400 tramvaja, ali namjeravamo obnoviti vozni park. Želimo dobar i moderan izgled grada i zainteresirani smo za kupnju novih tramvaja. Nismo se još odlučili za Zagreb, ali i to je jedna od mogućnosti - rekao nam je Madalin Dumitru nakon što se vozio u jubilarnom stotom zagrebačkom niskopodnom tramvaju.

Naime, na poziv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, direktora zagrebačkog Holdinga Ive čovića te direktora ZET-a Ivana Tolića, uz izaslanstvo Bukurešta, svečanom puštanju u promet još jednog niskopodnog tramvaja prisustvovala su i izaslanstva Maribora, Ankare i Mostara.

Tako su se na trešnjevačkoj remizi čelnici Grada Zagreba divili realizaciji uspješnog projekta Gradske uprave, Končara i TŽV Gredelj.

- Dolazak novih tramvaja promatram s posebnim ponosom. Nastojat ćemo podizati kvalitetu javnog gradskog prijevoza i nakon isporuke 140. tramvaja. Geslo ove Uprave je ''riječi su naša djela, a djela su naše riječi'' - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pogledajte i fotogaleriju Tramvaji do100jni Zagreba