24. RUJNA 2011. 16:37h

FOTO: Špica protiv špice: Djevojke su, kao i vrijeme, bile nepredvidive

Foto

12
0

Tekst

Ovaj tjedan nije bio previše od pomoći zagrebačkim špicericama pri odabiru koji komad odjeće da odvoje u stranu za subotnju šetnju i pokazivanje gradom.  Hoće li biti toplo i zadnja prilika za pokazivanje ljetne garderobe ili će se već sada morati istaknuti jesenski garderobni aduti?

Kakav je bio tjedan takve su bile i špicerice. Nepredvidive i nesložne u predviđanjima. Neke su očekivale toplo, a druge hladno vrijeme. I svaka po svom nahođenju izala u subotu očekujući najbolje. I tako je zadnja rujanska subota nepredviđeno objektivima fotografa ponudila dvije modne revije istovremeno: ljeto i jesen 2011. godine.

Ovo subote su se Cvjetnim trgom i uzduž Tkalčićeve ulice mimoilazile djevojke u majcima bez rukava i djevojke u kožnim jaknama, djevojke u vrućim hlačicama i toplim hlačama. Jeans, kao u svim hladnijim danima, polako postaje dominantna tkanina. I iako svako doba nosi svoje draži, mi ćemo još neko vrijeme žaliti za laganim haljinicama sa cvjetnim uzorcima. Jakne su ove subote ipak bile suvišne, ali barem su sniženja bila slatka...

Vie pogledajte u fotogalerijama:
Špica na Tkalči
Špica na Cvjetnom

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!