13. KOLOVOZA 2012. 20:14h

FOTO: Spektakularan doček olimpijaca na Trgu bana Jelačića

Navijači

Foto

Zagreb
0

Tekst

Prepuni Trg bana Jelačića u Zagrebu dočekao je danas hrvatske olimpijce i osvajače medalja, zlatnu Sandru Peković, Giovannija Cernogorza i vaterpolo reprezentaciju, srebrne veslače, te brončanu Luciju Zaninović i rukometnu reprezentaciju.

- Još jednom smo pokazali da smo mala zemlja za velike stvari - oduševljeno je poručio kapetan vaterpolo reprezentacije Samir Barač, koji kao ni ostali olimpijci  nije mogao vjerovati kakav im je doček organiziran, odnosno koliko se navijača okupilo.

Svi sportaši iskreno su se zahvalili navijačima na podršci, a uskoro su izvadili svoje fotoaparate, te bi se moglo reći da je publika na jedan barem kratki moment  postala zvijezda sama po sebi.

Iako su ovo najuspješnije Olimpijske igre za Hrvatsku, na kojoj je osvojeno šest medalja, a Hrvatska je zauzela visoko 26. mjesto na ljestvici medalja, najtrofejniji vaterpolo trener svih vremena Ratko Rudić poručio je navijačima kako sa sljedećih igara mogu očekivati još više medalja.

Iako cijene medalje svih sportaša, Ivano Balić je i dalje miljenik publike koja mu je glasno skandirala "Ivano, javi se!", na što je on pozdravio sve okupljene, te se šturo zahvalio.

Iako umorni, rukometaši su zajedno s navijačima zapjevali svoju himnu "Morska vila", a pjevačkog entuzijazma nije manjkalo ni vaterpolistima koju su u sav glas otpjevali vlastitu himnu "Poljubi zemlju". Ubrzo su pokušali "pobjeći" kućama, no molba vjernih navijača za slikanje i autogramom, bila je jača od umora.

Navijači u karakterističnim crveno-bijelim kockicama počeli su se okupljati na glavnom zagrebačkom trgu nešto prije 16 sati, kako bi zauzimanjem dobre pozicije osigurali slike za pamćenje. S obzirom da su olimpijci prvo dočekani u zračnoj luci Pleso, a zatim su imali i primanje u Banskim dvorima, ne čudi što su na vlastiti doček kasnili oko pola sata, no navijači su im sve oprostili.

I dok naši olimpijci skupljalju dojmove i obnavljaju snagu, nama preostaje samo nada da ovo nisu bile posljednje tako uspješne Olimpijske igre.

Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji: Spektakularan doček olimpijaca u Zagrebu

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!