20. TRAVNJA 2013. 18:30h

FOTO: Poznati podržali akciju Za ljepši grad

Foto

Brojni poznati p ...
0

Tekst

Glumice Nataša Janjić i Kristina Krepela, najpoznatija hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, kapetan KK Cibone Marin Rozić i njegov suigrač Marko Jagodić Kuridža, Pjevačica grupe Colonia Indira Vladić, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, voditelji Antene Zagreb Zlata Muck, Ivan Vukušić i Ivana Mišerić te ambasadori Duško Modrinić i Doris Pinčić samo su mali dio onih koji su danas podržali prvu akciju Antene Zagreb i Zagrebačke Banke "Za Ljepši grad", priopćeno je s Antene Zagreb.

Prva akcija održala se u parku Travno iza Mamutice, a osim svojim pojavljivanjem poznate osobe pokazale su i veliko umijeće u farbanju, čišćenju, lakiranju, kopanju te su uz pomoć mnogobrojnih građana i djece parku dali novi i puno svježiji izgled, stoji u priopćenju.

Postavljene su nove klupe, novi koševi za smeće, nove sprave za igranje, dok su postojeće sprave obnovljene čime su stanovnici Travnog dobili okupljalište na kojem će s radošću i zadovoljstvom provoditi svoje vrijeme u igri sa svojim najmlađima. 'Baš mi je čast da ste me pozvali iako ja nisam Zagrepčanka, ali jako volim biti u Zagrebu i nastavit ću živjeti ovdje i drago mi je da postoje ovakve akcije u kojima ga možemo učiniti još ljepšim. Ja Zagreb doživljavam kao neku majku koja sve nas koji ovdje dođemo studirati i raditi', rekla je Doris Pinčić koja je na akciju povela i pomagača, svog zaručnika Borisa Rogoznicu.

"Nije mi strano farbanje jer stalno doma nešto farbam osobito sada kad je došlo proljeće. Predivan je osjećaj nešto derutno pretvoriti u nešto ovako lijepo", rekla je Indira Vladić i priznala da se nakon 18 godina u Zagreb još uvijek jako loše snalazi po gradu no u parkić u Travnom će se sigurno vratiti.

Nataša Janjić ostala je zatečena količinom ljudi koje je zatekla na akciji, no priznala je kako je došla malo nepripremljena: "Došla sam u štiklama, ali barem ću danas biti lijepa za naš Grad! Gledala sam kako se Zagreb kroz trinaest godina, koliko sam ovdje, mijenja na bolje i to mi je jako drago!".

Jelena Pavičić Vukičević zamjenica gradonačelnika Bandića rado se pridružila radovima, priznala je da nema previše iskustva, ali ima puno dobre volje: "Ono što je posebna vrijednost ove akcije to je upravo činjenica da naši sugrađani predlažu lokacije koje će se obnavljati, a kad već imaju toliki entuzijazam ne preostaje im ništa drugo nego da im se pridružimo u ovoj prekrasnoj akciji".

Podsjetimo, akcija "Za ljepši grad" započela je 2010. godine kada je Antena Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom započela veliku inicijativu za uređenje lokacija diljem grada. Danas, četiri godine kasnije, Antena Zagreb je zajedno sa svojim slušateljima i građanima, zahvaljujući više od 400 prijava, uredila 9 lokacija u Zagrebu. Tako su novo lice u protekle tri godine dobili Park Mladenaca u Sigetu, pothodnik u Gajnicama, dječje igralištu u Donjoj Dubravi, pothodnik između Zapruđa i Utrina, prolaz u Runjaninovoj, igralište Dječjeg vrtića u Sigetu, park ispred ulaza u tunel na Gračanima, Sportski centar na Ravnicama te park ispred stambenih zgrada u Vukomercu.

Uz brojne građane koji su se odazvali projektu "Za ljepši grad" veliku podršku cijeloj akciji dale su i brojne poznate osobe Zagreba pa su se uređenja, između ostalih, do sada prihvatili i igrači KHL Medveščak Zagreb, rukometaši CO Zagreba, košarkaši Cibone i Cedevite, vaterpolisti Mladosti, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, glumice Mila Elegović i Tamara Garbajs, Silvio Marić, pjevačica Nina Badrić, Mile Kekin, Jacques Houdek, dečki iz Parnog Valjka, nekadašnji košarkaški reprezentativci Gordan Giriček i Mario Kasun, glumac Enis Bešlagić i još niz drugih koji su se s oduševljenjem uključili i aktivno sudjelovali u preuređenju parkova, pothodnika, igrališta i drugih lokacija, priopćeno je s Antene Zagreb.

Više pogledajte u fotogaleriji

Vie pogledajte u fotogaleriji Brojni poznati podržali akciju Za ljepši grad

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!