5. SRPNJA 2015. 17:34h

FOTO: ŠPICA VS ŠPICE Remi Tkalče i Cvjetnog u prvom srpanjskom dvoboju

Foto

Zagreb
0

Tekst

Popustila je studen u glavnom gradu. Bundice, kaputići, polarne lisice i sibirske vjeverice su konzervirane na par mjeseci. 

Razlili su se Zagrebom vedri, optimistični, mladenački znatiželjni akvareli. Nose ih lepršave Zagrepčanke me?u kojima tek pokoja, tu i tamo, ima pratnju ružnijeg i bespotrebnijeg spola. Da ponesu ceker s Dolca ili da pridrže bicikl dok se dvije tri važne novice razmijene s frendicom.

Ljeto se ušuljalo u purgerske labirinte. Berba je opet odlična, lubenice i agrumi kao u najboljim sezonama. Treba to konzumirati jer je dobro za ten, tlak...

Objektiv se znojio u rukama čeličnog profesionalca Zvonimira Krstulovića.

Pogledajte promenadu Cvjetnim placom i Tkalčićevom ulicom, procijenite tko je odnio pobjedu... Zvone je pripremio fotogalerije:

Špica na Tkalči 

Špica na Cvjetnom

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!