7. RUJNA 2013. 19:57h

FOTO: Otvoren Bundekfest

Foto

Otvoren Bundekfe ...
0

Tekst

Jesenski festival kulturno-umjetničkog stvaralaštva grada Zagreba Bundekfest 2013 započeo je u petak, 6. rujna, uz bogatu kulturnu, obrazovnu i gastronomsku ponudu na prostoru poznatog zagrebačkog jezera Bundek. Bundekfest je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je s centralne pozornice pozvao sve Zagrepčane i njihove goste da na Bundek povedu cijelu obitelj i uživaju u besplatnim sadržajima. Također, gradonačelnik je naglasio da će na prostoru Bundekfesta kroz dvije godine otvoriti najveći vodeni park  u ovom dijelu Europe.

Gradonačelnik je pozvao sve posjetitelje da uživaju u organiziranom gledanju utakmice Hrvatska-Srbija na otvorenom, koja je organizirana s Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije „Uvijek vjerni“.

Valja svakako naglasiti da je cjelodnevni program otvorenja drugog izdanja Bundekfesta započeo još u ranim poslijepodnevnim satima Festivalom mladih i performansom Street workout saveza i Kluba ritmičke gimnastike, a nastavio se dječjim radionicama koje se održavaju u suradnji s Centrima za kulturu s područja Grada Zagreba i zanimljivim demonstracijama jedriličarstva, raketarstva, balonaštva, zmajarstva i padobranstva koje su izvodili članovi udruga Zajednice tehničke kulture.  Članovi Balon kluba Zagreb koji čine hrvatsku reprezentaciju u letenju balonima na vrući zrak, plijenili su na centralnoj livadi Bundeka pažnju velikim balonom s grbom Grada Zagreba, a oni najhrabriji odlučili su se i provozati balonom iznad jezera Bundek.

Nije izostao ni etno program Bundekfesta koji se u suradnji sa Zajednicom folklornog  amaterizma ZAFAZ tijekom svakoga dana festivala odvija na glavnoj pozornici, a u sklopu otvorenja predstavio je bogatstvo hrvatske folklorne tradicije nastupima KUD-ova Horvati i Oreč, a za svečanu atmosferu u svojim posebnim odorama brinuli su i Kuburaši iz Marije Bistrice i Kravat pukovnija. Turistička zajednica Grada Zagreba nadovezala se sa svojim atraktivnim programom „Zagrebački vremeplov“ s kostimiranim likovima iz povijesti grada Zagreba koji su prošetali oko jezera Bundek i oduševili okupljene.

Večer sinoćnjeg prvog dana Bundekfesta završila je u sjajnoj navijačkoj atmosferi i uz skandiranje mnogobrojnih okupljenih navijača  i uz podršku Udruge navijača „Uvijek vjerni“, a završnicu fešte okrunio je nastup grupe Baruni.

Vie pogledajte u fotogaleriji Otvoren Bundekfest

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!