17. SVIBNJA 2011. 14:02h

FOTO: Maturanti zavladali ulicama!

Foto

Norijada ...
0

Tekst

Maturanti su danas zavladali cijelom Hrvatskom slaveći posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja.

Više tisuća zagrebačkih maturanata okupiralo je glavni zagrebački trg na kojem slave završetak srednje škole.

Uz bambus, pivo, votku i tradicionalno kupanje u Manduševcu uzavrela je atmosfera na vrhuncu.

"Kako ću joj reć da lemim", "Ne treba mi seks, Ruđer me izje.. za cijeli život", "Pada vam tlak? Mi stižemo i odmah vam ga dižemo", samo su neki od natpisa na šarenim majicama kojima su maturanti obojili Trg bana Jelačića, ali nisu izostali ni natpisi kojima ovi mladi ljudi aludiraju na Vladu i gospodarsku krizu.

Matija Habljak-.--.-
Photo Matija Habljak  
Zagrebački maturanti u 12 su sati preko Zrinjevca, predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem, krenuli prema Bundeku. Čim su opazili gradonačelnika opremljenog zviždaljkama, počeli su skandirati i počeli su svoj mimohod do Bundeka gdje će do sitnih noćnih sati slaviti završetak dosadašnjeg školovanja.

U Ulici Hrvatske bratske zajednice zbog maturanata zaustavljen je promet, a razdragani završetkom škole neki od njih odlučili su pozvati vozače koji su čekali njihov prolazak da im se pridruže. Njih 4500 predvođeno autobusom s kojeg ih gromoglasna glazba poziva na dobru zabavu nastavilo je prema Bundeku.

Slave i ostali hrvatski srednjoškolci.

Prema tradiciji bjelovarski maturanti u velikoj su povorci od zgrade četiri srednje škole krenuli do igrališta na kojem će se održati veliko slavlje do kasno u noć.

Zadarski maturanti od ranih jutarnjih sati luduju na gradskim ulicama posipajući sebe i druge brašnom, jajima i raznim "pomagalima". Najviše ih se okupilo na rivi gdje su se neki odlučili na proljetno kupanje u moru.

I riječki maturanti svojim su sugrađanima na Korzu pokazali što umiju s brašnom i jajima.

Maturanti Gimnazije Karlovac odlučili su se na nešto tradicionalniju proslavu zadnjeg dana škole. Na karlovačkom Trgu bana Jelačića kraj školske godine obilježili su plesanjem Salonskog kola. Plesalo je oko 150 učenika iz šest završnih razreda.

Vie pogledajte u fotogaleriji Norijada

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!