5. KOLOVOZA 2015. 21:59h

FOTO: Kravat pukovnija održala svečanu smjenu straže

Foto

Kravat pukovnija ...
0

Tekst

Počasna satnija Kravat pukovnije sa svojom je povijesnom postrojbom obilježila 20. obljetnicu Oluje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Obilježavanje su vojnici Kravat pukovnije započeli u utorak, 4. kolovoza, sudjelovanjem u svečanom vojnom mimohodu kojem se pridružilo 28 vojnika iz redova Počasne satnije Kravat pukovnije, na čelu sa zapovjednikom Željkom Matejčićem Matom, umirovljenim časnikom Hrvatske vojske koji je i osobno sudjelovao prije 20 godina u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Počasnoj satniji Kravat pukovnije pripala je čast da u mimohodu hrvatskih povijesnih postrojbi zauzmu poziciju odmah iza alkarskih vitezova, koji ove godine obilježavaju veliki jubilej, 300. godina Sinjske alke.

U srijedu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Počasna satnija Kravat pukovnije održala je svečanu Smjenu straže s početkom u podne na Trgu sv.Marka, kojoj se zbog proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja pridružio jako veliki broj gra?ana i turista. 

Vie pogledajte u fotogaleriji Kravat pukovnija održala svečanu smjenu straže

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!