DOčEK NOVE 2009.

1. SIJENJA 2009. 15:24h

FOTO: Bijedna strana najsjajnije noći u godini

Žena skuplja boce na dočeku 2009. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Foto

Bijedna strana n ...
0

Tekst

Dok su za vrijeme dočeka na Trgu bana Jelačića neki slavili do dugo u noć, drugi nisu razmišljali o slavlju nego o vlastitom preživljavanju.

Dok su neki tijekom protekle noći slavili, ispijali čaše šampanjca i tulumarili, drugi baš nisu previše razmišljali o slavlju.

Nakon dočeka na Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem se samo nekoliko sati prije 25 tisuća ljudi sjajno zabavljalo, zatekli smo mnoge skromnijih prihoda kako skupljaju plastične boce da bi skupili koju kunu za preživljavanje.

Neki od njih nisu krenuli toplim kućama već su Novu godinu i prvi snijeg u gradu dočekali na ulici.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!