GUŽVA U RODILIŠTU

1. SIJENJA 2009. 17:05h

FOTO: Bandić kod prve bebe u KB Sveti Duh

Foto

Bandić darivao ...
0

Tekst

Prva beba rođena u KB Sveti Duh, maleni Fran Višek, rodio se u 4.25 sati, a njegovoj je majci zagrebački gradonačelnik poklonio cvijeće.

Mali Fran Višek prva je beba rođena u bolnici Sveti Duh u novoj 2009. godini. KB Sveti Duh u poslijepodnevnim je satima Nove godine posjetio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je prvu bebu namjeravao posjetiti još noćas, no ona se tada još nije rodila.

Gradonačelnik je Franovoj majci Nataliji uručio cvijeće. Našalio se kako neće smetati bebama, jer su one sve sad jako zauzete.

Mario Ćužić-.--.-
Photo Mario Ćužić  
Mama Natalija ispričala je da se mališan rodio u 4.25 sati. Maleni Fran težak je 3800 grama, a dugačak 52 centimetra.

- Suprug ga je vidio na sekundu i rekao da mu je beba malo bucmasta – ispričala nam je Natalija Višek, dodavši kako će suprug ponovno tijekom dana doći vidjeti svoj najljepši novogodišnji poklon.

Mališan ima i stariju seku, koja je pomalo ljubomorna na prinovu u obitelji, a mama Natalija se nada da će seka ipak brzo prihvatiti malog Frana. Dok je on miran kao bubica, njegova je seka puno življa, priča nam mama.

Ravnatelj Mladen Bušić rekao je da je KB Sveti Duh jedina zagrebačka bolnica u kojoj su majke 24 sata dnevno uz svoju dječicu, čime se od početka stvara veza. Zbog toga ta bolnica ima status ''Bolnica-prijatelj djece''.

Gradonačelnik je na kraju dodao da Grad Zagreb za opremu za svako prvorođeno dijete roditeljima daje pomoć od tri tisuće kuna godišnje do djetetove šeste godine, šest tisuća kuna za drugo dijete i devet tisuća kuna za treće dijete. Već drugu godinu za redom u Zagrebu ima više rođenih nego umrlih.

U prvim satima nove godine u Zagrebu je rođeno čak 17 mališana, od čega sedam djevojčica i deset dječaka.

Fotografije iz rodilišta u KB Sveti Duh pogledajte ovdje.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!