11. KOLOVOZA 2015. 10:47h

FOTO: Bandić postrojio kamione ćistoće na Trgu i krenuo čistiti Prašku

Foto

MIMOHOD ćISTOć ...
0

Tekst

Dok su gra?ani Zagreba spavali, gradonačelnik Milan Bandić, održao je svoje obrećanje i u 4,30 sati sa radnicima čistoće prao je gradske ulice.

-Uznojio sam se kao da sam trčao.- rekao je Milan Bandić, nakon pranja Praške ulice.

– Dva puta tjedno, treba polizati Gornji i Donji dio grada, koji je nulta turistička zona i zato smo danas ovdje - rekao je Milan Bandić okružen novinarima, razdraganim stranačkim suradnicima, postrojenim kamionima ćistoće i pokojim budnim i znatiželjnim prolaznikom.

Gradonačelnik je prošao prvo kratke obuke kako držati šmrk. Zatim je krenuo prati pločnik na samom Trgu bana Jelačića, a zatim se uputio desnom stranom Praške ( gdje se nalaze stranačke prostorije njegove bivše i sadašnje stranke) temeljito prati ulicu sve do Berislavićeve.

-Za ovako nešto treba malo više volje, vode i organizacije. Mi imamo najbolje ljude u našim podružnicama, ali im treba dobra organizacija, da bi bili još bolji. Ovo danas je poruka gra?anima, grad koji bilježi dvocifrenu cifru turističkih posjeta, mora biti besprijekorno čist.- rekao je Milan Bandić. Pitanje je na što bi mu na to rekao njegov bivši partijski šef Marko Melčić koji je, pak, kada je Bandić postao predsjednik zagrebačkog SDP-a i gradonačelnik jedno vrijeme radio kao direktor ćistoće. No, kako Melčić ne može dugo izdržati bez komentara na društvenim mrežama, uskoro ćemo vjerojatno i od njega čuti bi li primio Bandića u ćistoću kao što ga je primio u Partiju.

Vie pogledajte u fotogaleriji MIMOHOD ćISTOćE: Milan Bandić čisti gradske ulice

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!