20. SIJEŔNJA 2012. 15:36h

Forum mladih SDP-a Zagreba na Cvjetnom trgu agitira za EU

sdp, eu

Foto

Zagreb
0

Tekst

Forum mladih SDP-a Zagreba u petak je na Cvjetnom trgu zapo─Źeo s dvodnevnom akcijom povodom nedjeljnog referenduma za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Dijeljenjem promotivnog materijala na temu mladih u EU te informiranjem gra─Ĺana o prednostima koje donosi ─Źlanstvo, mladi SDP-a gra─Ĺane ┬×ele potaknuti da 22. sije─Źnja njihov odgovor na referendumu bude pozitivan.

Akciju je podr┬×ao i predsjednik GO SDP-a Zagreba Davor Bernardi─ç te poru─Źio da je Europska unija "┬Üansa za cijelu zemlju da nam u budu─çnosti bude bolje".

┬äEU nije nikakav univerzalan recept koji ─çe nam donijeti blagostanje samo po sebi. Puno toga ovisi o nama samima te se nadam da ─çemo ovu priliku znati iskoristiti", poru─Źio je Bernardi─ç. "To je kao da imate europsku ligu i balkansku ligu. Morate izabrati koje vam je utakmice bolje igrati. Vjerujem da su ove europske svakako izazovnije i prilika su za sve nas da poka┬×emo ono ┬Üto znamo", dodao je Bernardi─ç.

Naglasio je kako ─çe mladima u EU na raspolaganju biti ve─ça mobilnost na tr┬×i┬Ütu rada i na podru─Źju obrazovanja. ┬äIpak se nadam da ─çe se oni koji ─çe oti─çi studirati bilo gdje u Europi vratiti u Hrvatsku kako bi pomogli hrvatskom gospodarstvu┬ô, poru─Źio je Bernardi─ç.

Akcija foruma mladih nastavlja se u subotu, 21. sije─Źnja s po─Źetkom u 12 sati (Cvjetni trg).

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!