26. KOLOVOZA 2015. 22:14h

Dalje.com se presvla─Źi! U novom ruhu se pojavljujemo u ponedjeljak!

Javno.hr voli ljepotice, a ljepotice vole Javno.hr.

Foto

Zagreb
0

Tekst

Portal dalje.com seli na nove servere, ali i mijenja svoj dizajn kako bi bio prilagodljiviji telefonima i tabletima nego što je to sada. Zbog toga vam je proteklih dana mo┼żda malo bilo ote┼żano u─Źitavanje naše stranice, a znamo kako je i nama bilo prili─Źno ote┼żano ubacivanje sadr┼żaja. 

No, posao se sada privodi kraju i do ponedjeljka bi dalje.com trebali ─Źitati i gledati u novom ruhu. O─Źi ─çe vam se malo manje naprezati, ali ─çemo i dalje tra┼żiti da mozak u listanju našeg sadr┼żaja anga┼żirate. Mo┼żda ─Źak i više nego do sada. 

Nudimo ─çemo vam vijesti, intervjue, reporta┼że i kolumne iz Zagreba, Hrvatske i svijeta. No, naglasak ─çe biti, puno više nego do sada, na Zagrebu. I dalje ─çemo vam pokazivati video sadraj i fotogalerije, ali ljudi na njima ne─çe biti obna┼żeni. Jedino što ─çemo mi pokušati u budu─çnosti razgoliti na ovim stranicama je istina koju se drugi od vas trude sakriti. Nudit ─çemo vam i svoja razmišljanja, ali ne u vijestima i ─Źlancima, nego samo u komentarima. 

Ne─çemo vas u naslovima tra┼żiti da nešto pro─Źitate, vidite, provjerite ili otkrijete. Naslovi ─çe odra┼żavati smisao teksta, a na vama je ho─çete li htjeti ─Źitati dalje. Ne─çemo koristiti fraze "Ne─çete vjerovati" - "Ovo morate vidjeti" - "Ovo ─çe vas šokirati" - "Stvari koje morate znati" ili sli─Źne klik navlakuše. 

Ako smo to i radili u prošlosti, primite naše isprike. Ako smo ikada Vas ─Źitatelje podcjenjivali, više to ─Źiniti ne─çemo. Ovo je novinarski portal i na njemu ─çe ubudu─çe raditi i pisati samo oni kojima je do te profesije istinski stalo. Trudimo ─çemo se da ne budemo najbr┼żi, nego najto─Źniji, najjasniji i najprofesionalniji. 

Ne morate nam vjerovati, nego nas dr┼żite za rije─Ź. I upozorite nas što glasnije ako ju pogazimo. ─Źitajte dalje, gledajte dalje i razmišljajte dalje. Ali od ponedjeljka.

Do tada smo zbog selidbe i presvla─Źenja primorani da s ubacivanjem novog sadr┼żaja stanemo. Dovoljno smo ote┼żali ┼żivot posljednjih mjeseci našim informati─Źarima. A sa zadnjim danom kolovoza idemo dalje. Na hrvatskom i engleskom. Na isti dan smo prije devet godina po─Źeli raditi Javno. Ime su nam protupravno bili oduzeli, ali na prošlost se sada ne─çemo osvrtati. Javno ide Dalje. U novom odjelu, ali s istom misijom. Ove zagreba─Źke internet novine ┼żele otkriti Zagreb Hrvatskoj i svijetu i Hrvatsku i svijet Zagrebu. 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!