30. SIJENJA 2012. 13:42h

Croatia Airlines u utorak 'vježba' zrakoplovnu nesreću

Foto

Zagreb
0

Tekst

Croatia Airlines će u utorak, 31. siječnja 2012. godine, oko 10 sati održati vježbu Emergency Response & Crisis Management tima u Zračnoj luci Zagreb.

Riječ je o planiranoj i simuliranoj vježbi za moguću kriznu situaciju (nesreća zrakoplova), koju Croatia Airlines treba periodički održavati u skladu sa sigurnosnim standardima civilnog zrakoplovstva i zbog obveza prema međunarodnim udrugama u čijem je članstvu kompanija.

Vježba će se održati u suradnji sa Zračnom lukom Zagreb i Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe, a promatrat će je, između ostalih, i predstavnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

U sklopu vježbe, koja će biti zatvorena za javnost, planirana je evakuacija putnika iz zrakoplova Airbus na stajanci Zračne luke Zagreb, a uz sudjelovanje dijela kriznog stožera ZL Zagreb (interventne službe tj. hitna pomoć, policija, itd).

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!