11. KOLOVOZA 2012. 13:43h

Bježali policiji po cijelom gradu, uzrokovali dvije prometne nesreće

Policija RH

Foto

Zagreb
0

Tekst

Baš kao u akcijskim filmovima, zagrebačka je policija noćas bila u potjeri za maloljetnim vozačem i 21-godišnjim suvozačem koji su u ukradenom automobilu bježali kroz cijeli grad, a tijekom suludog bijega su prouzročili čak dvije prometne nesreće.

Noćas oko 4 sata zagrebački su policajci na Črnomercu uočili vozilo koprivničkih registracija koje se vodi kao ukradeno. U automobilu marke VW Passat nalazile su se dvije osobe.

Policajci su pokušali zaustaviti automobil, no vozač se velikom brzinom dao u bijeg ulicama prvo Črnomerca, zatim Trešnjevke i Trnja, preko Peščenice do Dubrave, Maksimira, Medveščaka i Centra te nazad prema zapadnom dijelu grada. U potjeru za odbjeglim vozačem uključio se velik broj policijskih vozila.

U suludom bijegu vozač je na križanju Vlaške i Bauerove prouzročio prometnu nesreću u kojoj je oštetio metalne stupiće, motocikl i policijsko vozilo.

Bjegunci su napokon zaustavljen na području Susedgrada u Bolničkoj ulici. No, prilikom zaustavljanja vozač je prouzročio još jednu prometnu nesreću u kojoj je oštetio parkirano vozilo.

Nakon što su napokon zaustavljeni pokušali su pobjeći iz automobila, ali su ih uz prisilu spriječili policjaci. Maloljetni vozač te 21-godišnji suvozač su uhićeni. Zadobili su i lakše ozljede zbog prometnih nesreća koje su uzrokovali.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!