19. TRAVNJA 2012. 14:23h

Ante Zvonimir Golem: Kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba!

Ante Zvonimir Golem

Foto

HDZ Ante Zvonimi ...
0

Tekst

-Možete li se sjetiti ijednog stava HDZ-a o bilo kojoj zagrebačkoj temi. Ne možete jer je HDZ u Zagrebu bio mrtav. Mi, članovi HDZ-a u Zagrebu bili smo taoci pogrešne politike prema stranci i prema gradu - rekao je na početku predstavljanja svoje kandidature za prvog čovjeka zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimir Golem.

Golem je istaknuo da zagrebački HDZ, s obzirom kakvu je politiku u gradu dosada vodio, nije ni zaslužio više od sedam zastupnika u Gradskoj skupštini. Priznao je da SDP u HDZ-u i nije imao pravu oporbu.

-Ali mi možemo i moramo mijenjati ne samo stranku nego i naš stav prema članovima, gradu i građanima Zagreba. Oprat ćemo se od ove sramote. HDZ Zagreb mora biti otvorenih vrata kao što su otvorena vrata u grbu grada Zagreba. Da bi HDZ mogao preuzeti odgovornost za građane Zagreba, potrebno je prvo preuzeti odgovornost za vlastite članove - rekao je Golem naglašavajući više puta u svom govoru kako on ne treba niti traži podršku visokih stranačkih dužnosnika nego samo članova zagrebačkog HDZ-a.

- Potrebno je zato bez ikakvog oklijevanja na prvo mjesto razvoja stranke postaviti člana i vraćajući dostojanstvo i ugled HDZ-u, vratiti ugled svim časnim članovima. Posebno je bitno naglasiti, vraćajući se izvornim odrednicama državotvorne stranke domoljublja, poštenja i demokrščanskih načela, potrebno je vratiti i poljuljani ugled kroz aktiviranje članova koji su zbog događaja proteklih desetak godina pasivizirali

Biografija

Ante Zvonimir Golem rođen je 26. rujna 1964. godine u Zagrebu. Liječnik je, specijalist opće i abdominalne kirurgije. Bio je i dragovoljac Domovinskog rata. Oženjen je i otac troje djece. Član HDZ-a je od 1990. godine, a u stranci je obnašao više dužnosti. Od 2003. do 2011. godine bio je državni tajnik u ministarstvu zdravstva.
svoje članstvo, ali isto tako u članstvo vratiti i sve one koji su pod raznim pritiscima napustili ili morali napustiti stranku - rekao je Golem naglasivši kako "različitost mišljenja mora postati sponom zajedništva, a ne razjedinjavanja.  Iako je i sam priznao da je HDZ u Zagrebu bio loša oporba, Golem smatra da se to može promijeniti već do lokalnih izbora koji su za godinu dana.

- Izborna strategija HDZ-a u Zagrebu ne smije se temeljiti samo na kratkom predizbornom vremenu već HDZ mora izraditi i prikazati građanima viziju razvoja Zagreba do 2020. godine i to potpunu viziju u svim dijelovima od socijalne politike, zdravstva, komunalne politike, gospodarske politike, prostornog plana do investicijskog plana - istaknuo je Golem. Novinari su ga pitali hoće li on, ako pobijedi na unutarstranačkim izborima, biti i kandidat HDZ-a za gradonačelnika.

- Ako dobijem podršku članova, kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba - jasan je bio Golem. Kako je Golem bivši državni tajnik ministarstva zdravstva, novinare je zanimalo i da komentira odluku Ustavnog suda prema kojoj je njihovo spajanje zagrebačkih bolnica neustavno.

- Ja sam legalist i odluku Ustavnog suda ne želim komentirati - rekao je Golem. No, oko najave Radimira Čačića kako će pokrenuti davno zamišljeni projekt Zagreb na Savi nije bilo pravosudnih obzira.

- Bojim se da Čačić gradi Potemkinova sela. Imamo mi iskustva s pompozno najavljivanim zajedničkim projektima Vlade i Grada Zagreba, među kojima je bio i taj projekt, koji na kraju završili kao promašene investicije. Što je s nedovršenom Sveučilišnom bolnicom koju bi svi najradije zaboravili? Mislim da su te najave samo skrivanje pravih problema i činjenice da oni ne znaju kako da te probleme riješe - rekao je Golem. Na predstavljanju kandidature u Gradskom odboru HDZ-a uz novinare su došli i brojni članovi HDZ-a. Među njima su bili i bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, menadžer Marka Perkovića Thompsona Zdravko Barišić, gradski zastupnici Margareta Mađerić i Stanko Gačić, kipar Ivan Kujundžić i jedan "uljez" iz susjedstva.

- Iako nisam član gradskog odbora HDZ-a nego član HDZ-a Zagrebačke županije došao sam dati podršku Golemu jer imamo slična politička razmišljanja o budućnosti HDZ-a - rekao je Davor Stier, saborski zastupnik HDZ-a.

Vie pogledajte u fotogaleriji HDZ Ante Zvonimir Golem

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!