17. KOLOVOZA 2015. 16:58h

Anketa za gradonačelnika Zagreba otvorena je još samo do petka!

Tomislav Stojak (HNS) i Andrija Mikulić (HDZ)

Foto

Zagreb
0

Tekst

Anketa za gradonačelnika Zagreba koju smo prošli tjedan pokrenuli preko naše facebook stranice u suradnji sa stranom tvrtkom Epoll bit će otvorena za glasanje još samo do petka u ponoć. 

Nadamo se kako ćemo dotada sakupiti barem reprezentativnih 500 glasova, a u suradnji s tom tvrtkom činimo sve kako bi spriječili manipuliranje rezultatima ankete koliko god je na internetu to moguće. 

No, kako bi to ipak pokušali, prema pravilima ankete broje se samo glasovi sa facebook profila koji su otvoreni na nečije ime i prezime. Svaki glas se broji samo jednom. Iako pojedina osoba preko svog facebook profila može glasati više puta, brojit će se i u rezultatima prikazati samo prvi glas te osobe. 

Kako bi dalje spriječili manipulaciju rezultatima ankete, u rezultate se ne broje ni glasovi s onih facebook profila koji u sebe ne sadržavaju ni osnovni podatak kojeg je spola osoba koja glasa. 

Tvrtka epoll ima još neke načine kojima "prepoznaje" lažne profile pa te glasove tako?er ne pribraja rezultatima ankete ali ih mi nećemo otkrivati. Trenutno u anketi za prvo mjesto mrtvu utrku vode predsjednik HDZ-a Andrija Mikulić i predsjednica HNS-a Anka Mrak Taritaš. Skoro duplo glasova manje od njih imaju aktualni gradonačelnik Milan Bandić i nezavisna gradska zastupnica Sandra Švaljek. Gradonačelnik i bivša mu zamjenica tako?er trenutno vode mrtvu utrku za treće mjesto u našoj anketi. Davor Bernardić je posljednji kandidat kojeg smo predložili i on je trenutno na zadnjem mjestu sa 9 posto glasova. 

Kako su naši čitatelji mogli, i još uvijek mogu, predlagati i ime nekog svog kandidata na listi se pojavila i Mirela Holy ( kako su čitatelji njeno ime predložili i s jednim slovom viška u prezimenu ona se pojavljuje i dva puta, ali mi ćemo sve njene glasova na kraju tjedna zbrojiti - nap.a.). Uz nju su se naravno pojavili i neki šaljivi odgovori koji imaju po jedan glas. Recimo Batman s Trešnjevke, ma tko god da to bio. 

GLASATI MOŽETE OVDJE

PRIVREMENE REZULTATE MOŽETE VIDJETI OVDJE

Još jednom napomena: Radi dodatnih provjera od tvrtke Epoll vaš glas se ne pojavljuje isti tren u rezultatima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!